Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Нарешті візьми і зроби

Нарешті візьми і зроби

Блоги
Укрінформ
Або відійди і не заважай

Давайте зробимо розподіл львівського сміття по пунктах. Бо цю тему нав'язують не лише як внутрішню українську, а й намагаються винести на міжнародний рівень.

Отже:

1) Проблемі не рік, не два і не десять. 17 років тому майбутня перший номер Самопомочі Ганна Гопко (яку виключили з фракції лише за наявність власної твердої позиції) зробила цей сюжет про звалище у Грибовичах, який переміг на міжнародному конкурсі.

2) 11 років тому Садовий-кандидат в мери пообіцяв вирішити проблему мешканцям Грибовичів, але нічого так за такий довгий час не спромігся зробити

3) Через бездіяльність рік тому на звалищі сталася трагедія, яка призвела до припинення роботи полігона через небезпеку для життя. Частина міст одразу погодилися тимчасово приймати у себе львівські відходи. Але за цей час мерія Львова не почала серйозних рухів для вирішення проблеми, натомість почала перекладати свою провину на інших! Виділення землі під сучасний сміттєпереробний завод - не питання Президента чи Кабміну. Це виключна компетенція міськради або оточуючих сільрад за домовленістю з містом. Тому, коли інші міста побачили, що львівська міська влада навіть і не думає вирішувати питання, а сміттєвози надходять регулярно, то відмовилися приймати ці зозулині подарунки.

Тобто все дуже просто - комусь дуже хочеться виставити "жертвою переслідувань влади". Але ця політтехнологія працює лише тоді, коли жертва справжня, а не штучна. І тим паче самостворена. Тому можна востаннє нагадати - нарешті візьми і зроби, або вже відійди і не заважай.

Володимир Ар΄єв

FB
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-