Вінницька облрада профінансує 143 проекти розвитку територіальних громад

Вінницька облрада профінансує 143 проекти розвитку територіальних громад

Укрінформ
Вінницька обласна рада визначила переможців 14-го Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад:  143 громади покращать інфраструктуру та екологію своїх населених пунктів коштом обласного бюджету на суму понад 30 млн грн.
У четвер, 15 червня, конкурсна комісія розглянула остаточні пропозиції щодо визначення переможців конкурсу, які будуть профінансовані із загального фонду обласного бюджету. Окрім членів комісії, участь в роботі засідання взяли керівник Секретаріату обласної асоціації органів місцевого самоврядування Віктор Вікалюк та експерт Секретаріату, представник Виконавчого адміністратора конкурсу Віктор Іщук. 
«На сьогоднішній день у нас вийшло 80 переможців. Були затверджені бюджети на кожен район, який вираховувався з урахуванням середнього балу по району та кількості поданих проектів, які допущені до конкурсу. Розрахунки зроблені у два етапи - першої черги фінансування 7,5 мільйонів гривень та другої – 8 мільйонів гривень», - зазначив голова облради Анатолій Олійник.
Загалом, на розгляд членів комісії було представлено 547 проектів,  допущених до конкурсу, які у підсумку  набрали понад 60 балів. Фінансування проектів відбуватиметься в два етапи. Перша черга фінансування – на загальну суму 7,4 млн. гривень. Друга черга  - на загальну суму 8 мільйонів гривень -  буде виділена з коштів, що надійдуть за підсумками виконання обласного бюджету в першому півріччі. 
Пропозиції щодо проектів розвитку громад, поданих від Томашпільського, Ямпільського, Хмільницького та Крижопільського районів ,будуть розглянуті після детальнішого опрацювання. 
Окрім того, на попередньому засіданні Конкурсної ради депутати визначили переможців проектів екологічного спрямування. Із поданих 73 проектів кошти отримають 63 проекти розвитку територіальних громад . Між ними розподілили 7, 5 млн грн, які підуть на озеленення територій, вдосконалення систем збору твердих побутових відходів та  реконструкцію каналізаційних мереж. Для досягнення максимального ефекту від реалізації проектів-переможців, обрада планує додатково виділити ще 8 млн грн з бюджету на їх  дофінансування.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-