5 помилкових суджень, пов'язаних із кондиціонерами

5 помилкових суджень, пов'язаних із кондиціонерами

Укрінформ
Влітку покупка кондиціонера особливо актуальна, і кращі моделі розбирають як гарячі пиріжки. Рятівна прохолода перетворює будинок в справжній оазис, коли стовпчик термометра за вікном перетинає позначку +40 °C.

Нещодавно фахівці провели опитування і з'ясували, що існує 5 найпоширеніших міфів, пов'язаних із цим видом техніки. Щоб вибрати хороший кондиціонер для будинку, потрібно їх розвінчати.

Найвідоміші міфи про кондиціонери

Перед вибором техніки потрібно визначитися з необхідним набором функцій і характеристик. Корисно буде подивитися огляди і почитати відгуки. Але всі питання щодо моделей, які цікавлять, краще ставити фахівцям. Вони продають їх, збирають зворотний зв'язок, відвідують семінари виробників і точно знають, що з написаного в мережі правда, а що міф. Нижче представлені помилкові судження, пов'язані з кондиціонерами.

  • Кондиціонер розносить бактерії і призводить до застуд. Виробники піклуються про безпеку своєї продукції. Тому сучасні моделі оснащені багаторівневою системою тонкої фільтрації, яка видаляє з повітря бактерії, мікрочастинки бруду і спори цвілі. Фільтри необхідно регулярно чистити і змінювати раз на 3-6 місяців. Якщо цього не робити, всередині пристрою дійсно складуться сприятливі умови для розвитку шкідливих мікроорганізмів. Застудитися ж можна, якщо сидіти до кондиціонера дуже близько або коли різниця між температурою на вулиці і в приміщенні перевищує 5-7 °C. За умови правильної експлуатації кондиціонер не зашкодить здоров'ю.
  • З кондиціонером можна забути про провітрювання приміщення. Зустрічається думка, що кондиціонер закачує свіже повітря з вулиці, тому можна обійтися без провітрювання. Насправді пристрій працює тільки з тим повітрям, яке вже є в приміщенні, зовнішній блок не виконує функцію вентиляції. Так що не варто забувати хоча б іноді відкривати вікна.

  • Кондиціонер шумить і споживає багато електроенергії. Який сенс робити моделі, з якими у будинку доведеться носити беруші? Сучасні пристрої практично безшумні. Багато з них видають звук гучністю в 20-25 дБ, який можна порівняти з легким шелестом листя. Що ж стосується страху щодо величезних рахунків за електроенергію, то вони виникають тому, що споживану потужність часто плутають з холодопродуктивністю. Насправді кондиціонер витрачає всього 0,7-0,9 кВт/год. При цьому інверторні варіанти на 30-40% економічніші.
  • Китайські кондиціонери не можуть похвалитися якістю. Думка про низьку якість техніки, зібраної в Китаї, не відповідає дійсності. Багато популярних брендів давно перенесли виробничі потужності в цю країну. На її території знаходяться сучасні заводи з налагодженим технологічним процесом. Якість товару визначає не назва країни, в якій він зроблений, а обладнання, технології та сумлінність виробника.

  • Кондиціонер можна запросто встановити самостійно. Неправильною установкою можна знищити навіть найякіснішу техніку. Для монтажу кондиціонера знадобляться знання, обладнання та витратні матеріали. Виробники рекомендують довірити цю справу фахівцям, у яких є відповідна ліцензія. Професіонал надійно закріпить внутрішній і зовнішній блоки, проведе міжблочну магістраль, подбає про стравлювання або дозаправку фреону та перевірить працездатність пристрою. Після цього майстер поставить позначку про правильну установку в гарантійному талоні. На роботу і матеріали, які були використані, також дається гарантія. Навряд чи неперевірена організація або знайомі зможуть надати такий рівень сервісу.

Хибні уявлення можуть зіграти з людьми злий жарт. Так що краще відкинути стереотипи і керуватися фактами.

Кондиціонери роблять життя набагато комфортнішим: влітку вони допоможуть охолодити будинок, а взимку — обігріти. До того ж їх використання абсолютно безпечно для здоров'я. При виборі потрібно врахувати площу приміщення, мінімальні температури, при яких кондиціонер буде використовуватися для обігріву, і необхідність додаткових функцій на зразок іонізації. Ознайомитися з характеристиками популярних моделей провідних виробників і задати всі питання можна на сайті інтернет-магазину Comfy.ua https://comfy.ua/conditioner-split/.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-