Жди мене, столиця: купуємо квартиру в Києві

Жди мене, столиця: купуємо квартиру в Києві

Укрінформ
Київська нерухомість тривалий час була в лідерах за вартістю серед інших регіонів України.

Але зараз ціни продажу квартир в Києві не сильно відрізняються від пропозицій деяких обласних центрів. Спеціалісти Krysha.ua зазначають, що столична прописка ближче та реальніше, ніж вам здається.

Продаж нерухомості пропонує варіанти на первинному ринку та на вторинці. В Києві вартість сильно коливається в залежності від району та відстані до метро.

Де в Києві жити добре?

Чому настільки приваблює столиця? З одного боку - це історичне місто з тисячолітньою історією та цікавою архітектурою. З іншого приманюють пагорби та дніпровські краєвиди. Також у столиці набагато простіше знайти роботу. На аналогічній посаді в столиці заплатять на порядок більше, ніж у регіонах.

Багатьох стримує тільки одне — житло. Винаймати квартиру не хочеться все життя, а ціни на нерухомість на первинному та вторинному ринку захмарні. Але чи так це насправді? Спробуємо розібратися детальніше по районах.

Голосіївський, Дніпровський та Оболонський стабільно лідирують за кількістю новобудов та придбаних квартир. Забудовники пропонують не тільки типові варіанти, а й апартаменти з індивідуальним плануванням та в кількох рівнях. Щоправда, за них доведеться віддати близько 50 тис, доларів. Скромніші однокімнатні варіанти починаються від 30 тисяч “зелених”.

Святошинский та Деснянський хваляться новобудовами, які виростають буквально біля нових станцій метро. Велика кількість пропозицій знижує вартість житла та створює привабливі комбінації. Так, однокімнатну квартиру реально придбати за 19,5 тис. доларів. Щодо ситуації на вториному ринку, то є варіанти по 19, 8 тис. доларів.

Троєщина стереотипно відлякує приїзжих покупців. Але репутація району потроху покращується. Так, однокімнатна з євроремонтом пропонується за 40 тисяч.

Печерський район пропонує або дореволюційну забудову, або елітні новобудови з колосальною площею та захмарними цінами. Але якщо добре пошукати на вторинному ринку, то є варіанти по 37 тис. доларів.

Найшвидше однокімнатні та двокімнатні квартири розлітаються на Оболоні. Наприклад, двохрівневі апартаменти площею 88 квадратних метрів у новобудові потягнуть на 100 тисяч доларів.

Що нас чекає?

Експерти Krysha.ua прогнозують тенденції:

  • зниження цін у межах 10-20% у віддалених районах без розвиненої інфраструктури;
  • ріст вартості до 10% житла біля станцій метро навіть на вторинному ринку;
  • зростання частки smart-квартир. Це житло з невеликою площею до 20 кв.м, але спроектоване за європейскими стандартами з вбудованою технікою та меблями. Це дозволяє навіть на таких скромних площах почуватися комфортно, а стіни та стеля не “давитимуть” на власника. Саме їм прогнозують роль житла для молодих спеціалістів та сімей з однією дитиною.

Однак є і насторожуючі вісті. Якщо не відновиться в повному обсязі видача іпотеки банками, то можливе створення та активізація “пірамід” будівельних комбінатів та фірм-забудовників.

А тим, хто збирається продавати житло, порекомендуємо прочитати "Як швидко продати квартиру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-