З Вінниці відправився перший «безвізовий» авіарейс до Варшави

З Вінниці відправився перший «безвізовий» авіарейс до Варшави

Укрінформ
З вінницького летовища близько першої ночі понеділка до Варшави відправився перший «безвізовий авіарейс. До Європи ним відбули понад 60 пасажирів.

Проводжати літак завітали перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, директор КП «Аеропорт Вінниця» Ярослав Мазурець, заступник начальника відділу прикордонного контролю штабу Могилів-Подільського прикордонного загону Андрій Дейнека та журналісти.

За словами Андрія Гижка, безвізовий режим дає можливість українцям не лише подорожувати Європою, а й відкриває певні можливості для українського бізнесу. Також Андрій Гижко переконаний, що саме літаком комфортніше та швидше можна подолати шлях до країн ЄС, тим більше що це можна зробити безпосередньо з Вінниці. За словами посадовця, представники польської сторони уже виявили бажання прилетіти саме літаком до Вінниці на день міста та відвідати інвестиційний форум на початку вересня.

У польській столиці літак приземлився вже за годину і 10 хвилин.

На першому "безвізовому" рейсі лише троє осіб полетіли з біометричними паспортами. Скористалися дією безвізового режиму двоє журналістів та підприємець із міста Немирів, що на Вінниччині.

«З Вінниці до Варшави літаки відправлятимуться двічі на тиждень. Сьогодні є питання з боку авіакомпанії, щодо загрузки цього рейсу, яка становить близько 50%. Але зі свого боку ми намагаємося проводити рекламу цих рейсів, маємо надію що все буде добре і будемо й надалі літати. Найбільше вінничани літають до Анталії та Тель-Авіву. Загалом з КП «Аеропорт Вінниця» можна літати до Тель-Авіву, Анталії, Даламану та Варшави. Зараз ми напрацьовуємо гарну статистику, робимо собі імідж, переймаємо досвід та отримуємо знання. Ведуться перемовини з багатьма компаніями аби відкрити авіарейси за різними напрямками», - розповів Ярослав Мазурець.

Більшість пасажирів даного рейсу були з традиційними паспортами, а ті що з біометричними дійсно підтвердили спрощеність процедури перетину кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-