Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Номер один серед всіх попередниць

Номер один серед всіх попередниць

Блоги
Укрінформ
Багатьом мамам особливих дітей з її приходом на "посаду" першої леді стало легше

Коли президенту Порошенку це вже буде не потрібно, я обов'язково напишу статтю про Марину. Як на мене, вона на разі номер один серед усіх своїх попередниць. А якщо ви так не вважаєте, то ви нічого не розумієте в перших леді. )))

Сьогодні був ланч у Національному на честь дня журналістики. Вже втретє. Традиційно: дуже сухе шампанське, дуже солодка полуниця, на Марині - синій костюм, але потім всі, і Марина, одягли футболки. На футболці - штрих-код України та надпис "Інклюзивна освіта".

З усіх благочинних напрямків діти мене зворушують найбільше. (В дитинстві я мріяла стати вихователем у дитячому садочку))) Тому оцей проект - рівні можливості для дітей з особливими потребами - мене так зворушує. Але не лише мене. ЇЇ фонд сьогодні запросив дітей з особливими потребами, вони виступили для нас. Хлопчик заспівав пісню Славка Вакарчука сурдомовою... Це виглядало, як пантоміма, заспівана серцем.

"Ми, цинічні журналісти, зараз були з вами, співали з вами, говорили з вами", - це сказала одна телеведуча, але я була втішена, що це все грає не лише но струнах моєї душі.

Діти залишалися під час цього свята. І керівники каналів, яких не змусиш щось особливо казати, розповідали - скільки вони роблять для дітей. Телеведучі переконували особливих, що в жодному разі ніколи вони не повинні зупинятися, повинні розуміти, що вони всього-всього досягнуть, що вони - маячки для дітей з особливими потребами.

А Олександр Швець (головред "Фактів") сказав таке: "Хлопці, я почув, що один з вас хоче мати п'ятьох дітей. Я колись вчився в інтернаті, мріяв стати журналістом та мати п'ятьох дітей. Сьогодні я - головний редактор і маю п'ятьох дітей".

І ще про першу леді. Мої враження про неї - ціла низка різних епізодів, у тому числі, реакція на несподівану провокативну репліку.

Сьогодні серед виступаючих був генпродюсер одного з провідних телеканалів. (Згоди на висвітлення та цитування не було, тому не вказую ім'я, передаю по пам'яті)

- Марино, ми на каналі дуже багато робимо для дітей з особливими потребами. Але ми всі прийшлю сюди у тому числі тому, що ви ... Порошенко... Ви розумієте. Чого я прошу? Щоб ви не залишали цього - навіть коли не матиметеме такої сили...

Я завмерла. Мені було ніяково. Але дуже цікаво, як вона зреагує - її не могли підготувати до такої відвертості, тому наступна реакція була абсолютно безпосередня. Марина посміхнулася:

- Люди зацікавлені одне в одному. І вони щось можуть одне одному дати. Я дуже дякую, що ви сюди прийшли до мене, ...нехай навіть тому, що я Марина... Порошенко. Але я не маю монополії на цю роботу. Тому я рада кожному кроку, кожному проекту у цій сфері. 80% людей не проти інклюзивної освіти, але вони і не "за", їм байдуже. У нас є прекрасна школа 140-ва, дуже підготовлена до прийняття дітей з особливми потребами, я рік добивалася, щоб туди прийняли особливих учнів. Так проходить це розуміння у суспільства.

Вона ще щось говорила. І це було... гідно. Думаю, що їй просто хтось із повітря вклав це у вуста за хорошу справу і за послідовність у цій справі. Бо багатьом мамам особливих дітей з її приходом на "посаду" першої леді стало легше. І багатьом особливим дітям. )))

Лана Самохвалова
Фото - Михайло Марків

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-