Йога для рятувальників, стометровий торт-вишиванка і

Йога для рятувальників, стометровий торт-вишиванка і "заклинач дронів"

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Цього тижня українці зустріли одне з головних християнських свят – День святої Трійці. Так, у Свято-Успенському кафедральному соборі в Полтаві віряни освятили букети м'яти, любистку, чебрецю, лепехи та інших трав і квітів, щоб за традицією уквітчати ними свої оселі.

Водночас на Трійцю Київ прощався з колишнім главою Української греко-католицької церкви Любомиром Гузаром. А в понеділок, 5 червня, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулася заупокійна літургія. Храм заповнили віряни, а також священнослужителі УГКЦ з різних областей України та з-за кордону. Поховали Блаженнішого Любомира Гузара у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового.

У вівторок, 6 червня, біля Київського університету імені Бориса Грінченка Міністерство інформаційної політики разом із викладачами Інституту журналістики та студентами вишу провели акцію на підтримку українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени. Учасники утворили напис #free та написали крейдою імена ув’язнених у РФ журналістів.

У середу, 7 червня, Вищий спеціалізований суд України зачитав ухвалу про скасування рішення апеляційної інстанції щодо зняття з блогера Руслана Коцаби обвинувачення у державній зраді.

Не відразу, та все ж вийшло: у четвер, 8 червня, народні депутати з другої спроби ухвалили в першому читанні урядовий законопроект №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". Це один із проектів законів щодо медичної реформи.

На Соборному майдані Полтави провели благодійний ярмарок на підтримку бійців АТО та кримських татар в окупованому Криму. На сцені виступили кращі місцеві артисти, а також кримськотатарський дитячий колектив "Бадем", який спеціально приїхав із Криму для участі в цій акції.

Тим часом у Військово-морському ліцеї, який переїхав із Криму в Одесу, відбувся випуск курсантів. Атестати й нагрудні знаки ліцеїстів отримали 74 випускники. Нинішній випуск - вже сьомий за час функціонування навчального закладу й четвертий після передислокації з тимчасово окупованого Севастополя. Крім того, саме ці випускники першими пройшли підготовку до тестування на знання англійської мови за стандартами НАТО.

Відбувся випуск молодих фахівців і в Національному університеті цивільного захисту України, що в Харкові. Прощання з альма-матер загалом відзначили 464 випускники. 242 із них продовжать свою службову діяльність у підрозділах Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій.

А на Хортиці склали присягу на вірність українському народу 90 новобранців підрозділу спеціального призначення Військової служби правопорядку "Сармат".

Із нагоди свята військовослужбовці провели показові виступи.

Водночас у столичному Палаці спорту відбувся турнір з рукопашного бою за "Кубок Президента України" серед ЗС України та інших військових формувань. За результатами змагань перше командне місце виборола Служба безпеки Президента України Управління державної охорони України, друге – Національна гвардія України, третє – Державна прикордонна служба України.

Крім того, в Києві організували Олімпійський день, який щороку проходить майже в 200 країнах світу з нагоди дня створення Міжнародного олімпійського комітету. Цьогорічний захід, в якому взяли участь кілька тисяч киян та гостей міста, було проведено на НСК "Олімпійський" під гаслом "Олімпійський день на шляху до Пхьончхана".

Гості Олімпійського дня за участю зірок спорту й шоу-бізнесу, зокрема, подолали 1000 метрів по легкоатлетичних доріжках стадіону.

Тим часом у Запоріжжі до справи взялися козаки: в центральному міському парку "Дубовий гай" відбулися Всеукраїнські козацькі ігри "Запорізька слава". Центральними стали змагання "Лава на лаву".

Йога для всіх: вінницькі рятувальники стали першими в Україні представниками ДСНС, які вивчають і практикують техніку йоги. Допомагає їм у цьому інструктор УФЙ Оксана Бесєдіна.

Поки одні вчаться, інші змагаються: в Харкові відбувся другий етап відкритого Всеукраїнського турніру з тхеквондо "Гран-прі Атака". Його наймолодшими учасниками стали 6-річні спортсмени. Загалом власні сили продемонстрували понад 500 представників 11 областей України і команда з Молдови.

Оперний open-air країни: біля палацу Потоцьких у місті Тульчин, що на Вінниччині, вперше в Україні відбувся Міжнародний оперний фестиваль просто неба "OPERAFEST-TULCHYN". Формат для вітчизняних меломанів незвичний – його здебільшого практикують у європейських країнах. На фото – один із проектів візуальної програми фестивалю.

Водночас на території Білгород-Дністровської фортеці, що на Одещині, знімають художній повнометражний фільм режисера Олександра Денисенка "Тарас. Повернення" (робоча назва – "Таразі. Прощання з пустелею") про останні три місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Головну роль виконує Борис Орлов.

Рекорди тижня: у Тернополі під час гастрономічного фестивалю "Галицька дефіляда" спекли гігантський торт-вишиванку. Довжина смаколика – 102 м 90 см. На його випічку пішло майже 200 кг борошна, 1500 яєць та багато інших інгредієнтів.

А тим часом у Києві представили унікальну, за словами творців, розробку – морозиво чорного кольору. Наприкінці квітня такий чорнявий ріжок став гастрономічним трендом у США. Українські розробники не забарилися дати свою відповідь. Запевняють, що такий незвичний колір досягають завдяки внесенню натурального барвника, виготовленого з перемеленого та диспергованого рослинного вугілля.

Організатори ХІХ Міжнародної агропромислової виставки "Агро-2017", що стартувала у Києві в середу, 7 червня, вирішили максимально наблизити живі експонати до відвідувачів. Поки одні знайомитися не поспішали,

інші позували від душі. Ця "модель" – учасниця XVI спеціалізованої виставки сільськогосподарських тварин, ветеринарії та товарів для тваринництва ANІMAL`EX, проведеної в межах "Агро-2017".

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Український військовослужбовець біля вертольота на Донеччині.

Заклинач дронів: під час презентації нового безпілотного літального апарата DJI Spark у Києві.

"Позитивна" спецтехніка: під час будівництва столичної Великої кільцевої дороги на ділянці від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської.

Будівля Дарницької ТЕЦ видніється з розбитого вікна багатоповерхового житлового будинку.

Києво-Печерська лавра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-