У Польщі відкрили перший в світі Міжнародний центр передового досвіду з метану вугільних пластів

Укрінформ
Експертна установа, що працює під егідою Європейської економічної комісії Організації Об'єднаних Націй, сприятиме розробці нових методів добування та використання метану в якості цінного джерела енергії.

Нещодавно відкритий Міжнародний центр передового досвіду з метану вугільних пластів у Катовіце був заснований Центральним інститутом гірничої справи в Катовіце, Польською нафтовою і газовою компанією (PGNiG), Геологічним інститутом Польщі та Інститутом нафти і газу. Центр буде працювати під егідою Європейської економічної комісії Організації Об'єднаних Націй.

Основним завданням Центру є розробка технологій добування та утилізації метану вугільних пластів. Нові рішення націлені на підвищення ефективності видобутку метану вугільних пластів і безпеки шахтарів, а також на скорочення викидів метану і вуглекислого газу у вугільній промисловості.

ЄЕК ООН і група експертів з метану вугільних пластів працювали протягом багатьох років, щоб розробити керівництво з найкращої практики для управління накопиченням метану в діючих вугільних шахтах. Відкриття Міжнародного Центру передового досвіду є важливим кроком у поширенні такої практики. ЄЕК ООН вітає цю ініціативу уряду Польщі та організацій-засновників, - підкреслив директор Відділу зі сталої енергетики ЄЕК ООН Скотт Фостер.

Ми повністю прихильні розвитку нових технологій для видобутку метану. Ми хочемо не лише поділитися нашим досвідом у цій галузі, а й скористатися досвідом фахівців Центру. Наші фахівці поповнять ряди наукової бази Центру, - зазначив віце-президент із розвитку ради правління PGNiG Лукаш Кроплевські.

Завдяки своїй прихильності Центру, PGNiG отримуватиме доступ до останніх досліджень з використання метану, що міститься у вугільних пластах. Компанія наразі тестує можливість видобутку метану з вугільних пластів методом гідравлічного розриву пласта.

КОНТАКТ:

Відділ PR

tel. (+4822)5894143

e-mail:media@pgnig.pl

Джерело: PGNiG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-