На Вінниччині 63 територіальні громади поліпшать екологію за кошти обласного бюджету

На Вінниччині 63 територіальні громади поліпшать екологію за кошти обласного бюджету

Укрінформ
На Вінниччині 63 територіальні громади – переможці 14-го обласного конкурсу проектів  розвитку територіальних громад поліпшать стан довкілля у своїх населених пунктів за рахунок фінансування з обласного бюджету. 

Між ними розподілили 7, 5 млн грн, які підуть на озеленення територій, вдосконалення систем збору твердих побутових відходів та  реконструкцію каналізаційних мереж.

Відповідне рішення ухвалила Конкурсна рада у четвер.

«Відповідно до затверджених у положенні про конкурс критеріїв ми провели експертну оцінку всіх проектів, які надійшли на 14-й конкурс, кожний із них отримав певну кількість балів. Причому, цьогоріч ми скористалися послугами незалежних експертів, з якими вперше було укладено угоди, які гарантують їх незаангажованість та відсутність конфлікту інтересів. Також ми послуговувалися висновками фахівців секретаріату Асоціації органів місцевого самоврядування та департаменту регіонального розвитку  ОДА. Конкурсна рада розглянула відібрані 63 екологічних проекти  і прийняли рішення про початок їх фінансування на суму 7, 5 млн гривень, які сформовані за рахунок надходжень екологічного податку», - повідомив голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник.

Відібрані проекти передбачають реалізацію заходів у територіальних громадах області щодо вдосконалення систем збору твердих побутових відходів, реконструкції каналізаційних мереж, очищення озер та річок, озеленення територій. Окрім того, Конкурсна рада розглянула можливість розподілу фонду конкурсу у розмірі 7,5 млн грн, сформованих за рахунок надходжень по загальному фонду обласного бюджету для співфінансування проектів, поданих за рештою 4-ма напрямами. Для досягнення максимального ефекту від реалізації проектів-переможців, обрада планує додатково виділити ще 8 млн грн з бюджету на їх  дофінансування.  

Таких проектів на розгляд Конкурсної ради надійшло 637, із них 547 допущено до участі в конкурсі. Конкурсна рада ухвалила рішення звернутись до районних рад і районних державних адміністрацій з проханням розглянути можливість дофінансування проектів, що зареєстровані для участі в конкурсі. За результатами опрацювання питання із районними радами і районними державними адміністраціями Конкурсною радою буде прийнято остаточне рішення щодо співфінансування проектів, поданих за неекологічними напрямами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-