Лауреат Нобелівської премії Вернон Л. Сміт розпочав свій тур Україною

Лауреат Нобелівської премії Вернон Л. Сміт розпочав свій тур Україною

Укрінформ

26 травня Вернон Л. Сміт, лауреат Нобелівської премії з економіки за новаторську роботу в галузі експериментальної економіки, завітав до Верховної Ради України, Інституту міжнародних відносин та Київського національного торговельно-економічного університету.

Тур професора Україною лише розпочався та він вже виступив з лекціями в двох провідних університетах Києва. Тема лекції в КНТЕУ: «Сучасні методи економічного аналізу», а в Інституті міжнародних відносин Вернон Л. Сміт виступив на Міжнародній науково-практичній конференції "Вплив Реформації на державотворення та економічний розвиток”. 

Вернон Л. Сміт взяв участь у роботі круглого столу у Верховній Раді «Ефективність реформ в умовах кризи» за участю народних депутатів та Уряду, що відбувся за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України». Під час круглого столу економіст наголосив, що під час військового конфлікту реформи можна і потрібно проводити, тому і закликав українських чиновників не зупинятися на шляху їх впровадження. На прикладі реформ у США Вернон Л. Сміт поділився секретами побудови успішної європейської держави.

Професор перебуває в Україні за запрошенням Романа Шеремети (який за версією журналу ФОРБС посідає перше місце серед науковців з України), та за підтримки Ради молодих вчених при МОН України.

Найближчим часом Вернон Л. Сміт виступить з лекціями в провідних університетах Харкова, Одеси, Херсона, Миколаєва, в яких презентує власні наукові дослідження у галузі економіки та сучасні методи економічного аналізу.

В рамках туру 1 червня об 11.00 в Українському домі (“Кризовий центр”) відбудеться презентація книги «Реформація: успіх Європи і шанс для України», яка написана  за участю Вернона Л. Сміта та колективу авторів з п`яти країн світу за редакцією Романа Шеремети (США) та Ольги Романенко (Україна). Ця книга є результатом зусиль  відомих вчених із п’яти країн (Україна, держави Західної Європи та США).

Довідка:

Вернон Л. Сміт є одним з кращих економістів світу згідно міжнародного рейтингу IDEAS. Він є професором економіки й права в Економічному науковому інституті Університету ім. Чепмена (США). Отримав ступінь доктора філософії (PhD) в економіці Гарвардського університету, є лауреатом численних нагород.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-