Продовжує роботу щорічний Міжнародний форум з кризовості комунікацій

Продовжує роботу щорічний Міжнародний форум з кризовості комунікацій

Укрінформ
«В умовах сучасного світу лінія фронту між добром і злом проходить не тільки там, де український солдат мужньо відбиває атаки агресора на сході України.

Більш вишуканими є його потуги нанести ураження суспільній свідомості, створюючи віртуальну реальність, яка руйнує весь світовий устрій з його демократичними і гуманістичними цінностями», - зазначив професор кафедри військової журналістики, заслужений журналіст України Олександр Клубань під час щорічного Міжнародного форуму «Кризовість комунікацій: комунікаційно-контентна безпека в умовах гібридно-месіанських агресій путінської Росії», яки вдруге проводиться у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Кваліфіковано аналізуючи контент публічних інформаційних полів, експерти можуть досить чітко визначити існуючі виклики, ризики та загрози і оперативно надати пропозиції щодо нейтралізації їх ще на етапі розгортання шляхом створення власних сценарних планів довгострокової дії. Прогнозуючи потуги противника, можна навіть не просто вистрибнути з фарватеру, яким він намагається нас вести, а нав’язати йому свою гру і ефективно діяти на упередження.

«Розуміючи це, і передбачаючи той дискомфорт, який йому можуть створити, агресор вдається до руйнації самої системи стратегічних комунікацій, або перешкоджає її створенню в тому вигляді, в якому вона стане для нього небезпечною», - підкреслив Олександр Клубань. Тому на усіх рівнях державного управління слід усвідомити, що намагання ефективно протидіяти агресору вимагає активного, постійного і потужного функціонування системи стратегічних комунікацій в процесі сучасних динамік, коли ситуація змінюється кожної хвилини і нам необхідно адекватно реагувати на її розвиток двадцять чотири години на добу в режимі он-лайн для оперативного прийняття необхідних управлінських рішень. Разом з тим, звертаючись до історії, як багато років, століть і навіть тисячоліть, знаходимо відповідь: перемога суто технологічної складової залишається сумнівною без перемоги організаційної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-