Нові динаміки інформаційного простору у протистоянні гібридному агресору

Нові динаміки інформаційного простору у протистоянні гібридному агресору

Укрінформ
На міжнародному форумі “Кризовість комунікацій: комунікаційно-контентна безпека в умовах гібридно-месіанських агресій путінської Росії”, який розпочав сьогодні роботу у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, основна увага приділяється трансформаційним аспектам глобальних комунікаційних процесів.

Зокрема, пошуку механізмів активної протидії інформаційним агресіям Кремля.

«Ідеологічно-інформаційна державна машина РФ, раніше неповоротка і монументальна, трансформувалася в динамічну модель миттєвих реакцій і потужних (як всередині країни, так і на міжнародному рівні) медійно-пропагандистських проектів» - наголосив у своєму виступі кандидат історичних наук, старший науковий співробітник ВІКНУ Григорій Любовець. Ці проекти набули комунікаційно-контентної потоковості, яка поєднувалася з високими організаційно-координаційними можливостями Кремля на міжнародному рівні.

Особлива увага приділялася традиційному застосуванню витончених ідеологем (які за умов сучасних технологічних рішень в інформаційно-медійній сфері стали відігравати роль своєрідних ідеологічно-ментальних нанореплікаторів). Слід зауважити, що по відношенню до України застосування повномасштабних, але часто прихованих, інформаційних агресій ніколи не призупинялось.

Розуміння факту, що без Києва (України) Москві (імперії) не вижити, завжди було присутнє в московському Кремлі. «Протистояти інформаційно-пропагандистському гібридному месіанізму Московії ми можемо, лише усвідомивши глибину небезпеки, яка загрожує нам через історичні, мовні, ментальні, соціолінгвістичні, медійні тощо напрями цілеспрямованого впливу на свідомість пересічного українця і українського суспільства загалом», - наголосив Г. Любовець у своєму виступі. Можливості для активної протидії путінському режиму створюють технології діагностики комунікаційної кризовості при аналізі зон військового протистояння в зоні проведення АТО, які розробляються науковцями ВІКНУ, зазначив науковець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-