Військові науковці досліджують новий напрям інформаційної безпеки

Військові науковці досліджують новий напрям інформаційної безпеки

Укрінформ
Гібридно-месіанські агресії путінського режиму проти України не лише зруйнували міжнародну систему колективної безпеки, яка вибудовувалась у світі останні 70 років, а й змінили наше уявлення про поняття безпеки загалом і інформаційної зокрема.

Раніше ми інформаційний простір сприймали як щось цілісне і зрозуміле, таке, що допомагає нам орієнтуватися в подіях і часових вимірах. Сьогоднішній інформаційний простір набув нових якостей та характеристик. Передусім, це стосується динамічності інформаційних потоків та нових підходів до індикації негативів та позитивів. Тому необхідно змінювати і підходи до сутності розуміння інформаційної безпеки.

На думку науковців Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, інформаційна безпека має дві рівноцінних складові — кібербезпеку і комунікаційно-контентну безпеку. Саме остання є предметом уваги військових вчених і їхнім ноу-хау. Про різноформатність проблематики, пов’язаної з цим новим напрямом інформаційної безпеки, теоретичні основи і практичне застосування механізмів протидії путінським агресорам в інформаційному просторі йшла мова на міжнародному науково-практичному форумі “Кризовість комунікацій: комунікаційно-контентна безпека в умовах гібридно-месіанських агресій путінської Росії”, який 22 травня розпочав роботу у ВІКНУ.

«Комунікаційно-контентна безпека включає технології бачення конкретних геопозиційних театрів бойових дій, які будуть реальними для кожної конкретної ситуації в конкретному комунікаційно-соціумному середовищі», зазначив у своєму виступі старший науковий співробітник ВІКНУ Валерій Король. За надзвичайних умов сьогодення — агресії путінського режиму проти України і світу - виникає нагальна потреба державного рівня щодо адекватного реагування на відповідний інформаційний негатив, який має індикатори мобільної моделі контентного наповнення в масштабах доби, а саме - виклики, ризики та загроз, наголосив науковець. А для цього потрібно мати відповідні місіям та завданням технологічно-креативні системи та механізми своєчасного, а краще випереджального визначення цих індикаторів, їхньої класифікації та прогнозування суспільно-безпекового розвитку таких ситуацій і проблем. Над розробкою таких систем та механізмів зараз працює колектив Військвого інституту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-