Ефективна протидія агресору вимагає функціонування потужної системи стратегічних комунікацій

Ефективна протидія агресору вимагає функціонування потужної системи стратегічних комунікацій

Укрінформ
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочав роботу Міжнародний форум з кризовості комунікацій. Тема цього року «Контентно-потокові моделі як тактичні інструменти комунікаційно-контентної безпеки».

Це вже другий науково-практичний захід, який проводить ВІКНУ за даною тематикою.

У роботі форуму взяли участь керівник Центру документації та інформації НАТО в Україні Барбора Маронкова, головний консультант Адміністрації Президента України полковник Андрій Лисенко, помічник Міністра оборони України полковник Вікторія Кушнір, радник Міністра оборони України з питань стратегічних комунікацій Едвард Джонсон, директор Інституту мовознавства ім. О.О. Потебні НАН України доктор філологічних наук Богдан Ажнюк, експерт м’якої сили та стратегічних комунікацій DCAF (Швейцарія) Лада Рослицька, науковці та викладачі КНУ імені Тараса Шевченка, представники наукових кіл Європейських країн, технологи та практики з питань комунікаційно-контентної безпеки, представники ЗМІ та студенти.

В ході форуму розглядається проблематика інформаційного протистояння України гібридно-месіанським агресіям путінської Росії. Зазначалося, що в сучасних умовах глобального світу тема комунікаційно-контентної безпеки набуває особливої ваги. Адже лінія фронту проходить не лише по території фізичного протистояння з окупаційними військами, а й через серце і свідомість кожного українця. Маємо шукати і знаходити адекватну відповідь на виклики, ризики і загрози, які постають перед державою у цей складний час. Науковці інституту сьогодні знаходяться на вістрі нових розробок у даній проблематиці і активно працюють над тим, щоб технологічні лінії протистояння вже найближчим часом отримали застосування у Збройних Силах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-