Голова Вінницької ОДА: «Головне завдання влади – гарантувати людям безпеку»

Голова Вінницької ОДА: «Головне завдання влади – гарантувати людям безпеку»

Укрінформ
За ініціативи та дорученням голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія на базі Могилів-Подільського району пройшли командно-штабні навчання з питань територіальної оборони для голів районних державних адміністрацій, міських голів міст обласного значення та районних військових комісарів області.

До тренувань були залучені також підрозділи Національної гвардії України, Національної поліції та військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону.

Про це повідомляє депратмент інформаційної діялності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Звертаючись до учасників навчань, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що три останні дуже важкі для Української держави роки принесли українцям усвідомлення того, що ніхто, окрім них самих, не захищатиме країну, рідну землю, дітей та онуків.

«Перед кожним з нас дуже велика відповідальність. Це не просто командно-штабні навчання. Ми вперше залучаємо до проведення тренувань сили і підрозділи Міністерства оборони України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції України, щоб ми могли на практиці відпрацювати наші дії на випадок виникнення будь-якої надзвичайної події.  Ситуація дуже неспокійна. І ми повинні гарантувати людям безпеку. Це основне завдання, яке стоїть сьогодні перед кожним з нас», - підкреслив Коровій. Очільник Вінниччини також зауважив, що перед керівниками територіальної оборони області, районів стоять конкретні вимоги щодо заходів, які необхідно реалізувати: це і матеріальне забезпечення, забезпечення зв’язку та відповідними засобами враження. Тож від того, наскільки ефективно спрацюють всі учасники процесу, наголосив він, залежить надзвичайно багато.

Командно-штабне тренування проходило у два етапи: робота пунктів управління територіальної оборони та інструкторсько-методичне заняття. Останнє, у свою чергу, передбачало шість навчальних місць: виконання практичних стрільб зі стрілкового озброєння; робота безпосередньо пункту управління територіальної оборони та практичне виконання заходів; пункт прийому техніки та особового складу; вимоги до зберігання зброї та боєприпасів; проведення бойового злагодження підрозділів територіальної оборони, а також демонстрація порядку дій при блокуванні пункту пропуску міжнародного сполучення за участю військовослужбовців Могилів-Подільського прикордонного загону та бійців Національної гвардії України.

По завершенню навчань, Валерій Коровій висловив подяку керівному складу штабу територіальної оборони Вінницької області та очільникам задіяних у заході військових підрозділів за належну організацію роботи. А також вручив з цієї нагоди Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради військовому комісару Вінницького обласного військового комісаріату Олегу Вінницькому, командиру військової частини 3028 Національної гвардії України Івану Миропольському, начальнику Могилів-Подільського прикордонного загону Юрію Василику та голові Могилів-Подільської райдержадміністрації Олегу Китасюку.

Керівник Вінниччини вкотре підкреслив, що система територіальної оборони – це широкий комплекс питань, який спрямований, у першу чергу, на гарантування безпеки громадян, і не лише у випадку оголошення військового стану, а й за погіршення криміногенної ситуації, або ж виникнення надзвичайних ситуацій як природного, так і техногенного характеру. «Це система, яка б давала нам можливість у максимально короткий термін розгорнути сили і засоби, окрім підрозділів Міністерства оборони, які розміщені на території області, на виконання конкретних завдань з підтримки громадського порядку», - відзначив Валерій Коровій. Відтак наголосив на важливості застосування у проведених навчаннях саме практичних аспектів: системи комунікації, координації роботи і взаємодії всіх служб, які забезпечують виконання поставлених завдань. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-