Перемога у Страсбурзі, страуси під Радою та вишиванкова мода

Перемога у Страсбурзі, страуси під Радою та вишиванкова мода

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Цього тижня українці продовжують відзначати День Європи. Офіційну церемонію святкування перенесли з 21 на 14 травня для того, щоб гості міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017", які приїхали в Україну, змогли також узяти участь в урочистих заходах. На площі перед будівлею Адміністрації Президента України з цієї нагоди підняли прапор Європейського Союзу.

А святкувати є що. Вже у середу, 17 травня, у Страсбурзі відбулася церемонія підписання законодавчого акту про скасування українцям візових вимог для короткострокових подорожей до країн ЄС та Шенгенської зони.

Тим часом сама Європа дізналася, хто її найкращий співак. Лірика взяла гору над спецефектами і представник Португалії Сальвадор Собрал став переможцем "Євробачення-2017" із піснею "Amar pelos dois" ("Любити за двох"), яку написала його сестра Луїза. Співак здобув першу для своєї країни перемогу за всю історію її участі в міжнародному пісенному конкурсі.

У неділю, 14 травня, в Україні відзначили День матері. Біля Стіни пам'яті на Михайлівській площі відбулася акція, учасники якої згадували загиблих в АТО - синів українських матерів.

У четвер, 18 травня, українці вшанували пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу. В Харкові, зокрема, провели молебень на площі Свободи.

У Сєвєродонецьку на Луганщині зустріли третю річницю від дня створення батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1", бійці якого несуть службу на лінії зіткнення з тимчасово окупованою територією. Місцеві жителі та гості області, які прийшли привітати захисників, змогли познайомитися з виставкою озброєння та техніки батальйону.

Крім того, у місті відбулися обласні змагання з важкої атлетики серед юнаків та дівчат, в яких власну витримку продемонстрували близько 70 учасників.

Майже стільки ж сміливців вийшли на жіночий легкоатлетичний забіг Women Run у Харкові. Перед стартом провели колективну розминку.

Учасниці подолали 10 км (чотири кола по 2,5 км). Фінішували 65 дівчат, п'ятеро зійшли з дистанції.

У рамках відзначення Дня Європи у Полтаві провели відкриті змагання зі спортивних танців "Гран-Прі Полтавщини". На танцмайданчику зібралися спортсмени міжнародного класу, чемпіони України та призери кубків Європи і світу.

У четвер, 18 травня, українці також відзначили Всесвітній день вишиванки. З нагоди свята у Львові під гаслом "Твій генетичний код" відбулася вишиванкова хода. До звичних яскравих строїв додалися й нові патріотичні аксесуари – як-от вишиті гетри.

Українські національні мотиви були й на одязі, який "приміряли" до свята львівські античні статуї. Амфітриті, наприклад, дісталася сукня у грецькому стилі з гаптованим поясом та українським орнаментом на чобітках.

Тут же, у місті Лева, влаштували шаховий турнір у вишиванках для школярів. Змагалися за швейцарською системою в п’ять турів за правилами швидких шахів.

Тим часом у Вінниці представники проекту соціальної дії "Наука – це просто" демонстрували школярам, як можуть стати у нагоді знання з природничих наук. Зацікавлювали яскравими та ефектними дослідами, які легко може виконати кожен. Відбувся захід на базі Донецького національного університету імені Василя Cтуса.

Не менш видовищно було і на території Ужгородського замку, де з нагоди Міжнародного дня музеїв влаштували святкове дійство. У його програму потрапили й лицарські бої від клубу історичної реконструкції "Орден святого Миколая".

Коли здається, що втрачено все: воротар ФК "Дніпро" Євген Боровик у матчі з львівськими "Карпатами" болісно сприйняв м’яч суперників у сітці своїх воріт. І засмучувався не даремно: поєдинок завершився з рахунком 2:3 на користь команди зі Львова.

А хтось емоціям волі не дає. Цей чоловік, який спить на мішках з картоплею на території оптового овочевого ринку у Виноградові, що на Закарпатті, знає: без відпочинку – справи не буде.

Мріє про безтурботний відпочинок і ця юна панянка. На своїй валізі щодуху мчить до запорізького аеропорту, звідки у четвер, 18 травня, запустили новий чартерний рейс до Анталії.

Тим часом після місячної перерви стали до роботи депутати.

Всесвітній день вишиванки відзначили на славу. Хто у вишитих сукнях, хто у сорочках, а Марія Матіос – у національному костюмі.

Разом із народними обранцями повернулися до Ради й активісти. В понеділок, 15 травня, на площу перед парламентом прийшли учасники акції "Страусиний парад". У символічних образах висловилися проти затягування процесу оновлення складу Центральної виборчої комісії й продемонстрували, як це – ховати голову в пісок. Щоправда, у цьому разі – в асфальт.

Не втомлюються відпрацьовувати свої професійні навички та дарувати яскраві кадри рятувальники. На цій світлині в рамках тактико-спеціальних навчань на території Херсонського торговельно-логістичного управління ДП "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" демонструють, як гасити пожежу (нехай і умовну).

А тут уже у Лиманському лісництві, що на Донеччині, борються з умовною надзвичайною ситуацією, пов’язаною з пожежами в лісах.

Натомість на території складів місцевої суконної фабрики в Березані, що на Київщині, рятувальники ліквідували реальне масштабне займання. Горіла готова продукція на площі 800 квадратних метрів. До гасіння було залучено 33 особи особового складу та 9 одиниць техніки.

Крім того, цей фототиждень пройшов під знаком мистецтва.

Зокрема, фотокореспондент Укрінформу побувала на уроках класичного танцю у Київському державному хореографічному училищі.

В Ужгороді вдалося познайомитися з експонатами виставки найдорожчого українського художника Анатолія Криволапа - "Музейна колекція". У Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая представлено понад 20 найкращих робіт митця із приватних колекцій та нові полотна.

Побували й на прем’єрі вистави "Лавина" від Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру в Сєвєродонецьку.

Познайомилися з "Модною лялькою" – масштабною виставкою в Харкові, що збере понад 100 авторів авторської ляльки. На фото: робота Тараса Мозгового під час прес-конференції з нагоди відкриття експозиції.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман із дружиною Оленою під час відвідування Меморіального комплексу історії Голокосту "Яд Вашем" у Єрусалимі.

Товарний потяг їде вздовж пшеничного поля у селі Підвиноградів на Закарпатті.

Активісти під час акції протесту вимагають підвищити зарплату шахтарям під стінами офісу ТОВ "ДТЕК" у Києві.

Показове затримання умовного контрабандиста під час спільного патрулювання рибоохоронного патруля та прикордонників на річці Тиса у селі Салівка Закарпатської області.

Сонячне проміння на стіні Кримської астрофізичної обсерваторії.

У Долині нарцисів, що у Хустському районі Закарпаття, – пік цвітіння.

У рамках відзначення Олімпійського дня бігу в Ужгороді організували забіг у Боздоському парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-