У Бердянську відбудеться презентація спільного з ЄС проекту

У Бердянську відбудеться презентація спільного з ЄС проекту

Укрінформ
23 травня 2017 року об 11:00 годині у м. Бердянськ (приміщення виконавчого комітету Бердянської міської ради, пл. Єдності, буд. 2, каб. 70) відбудеться прес-конференція з нагоди початку реалізації проекту «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді м. Бердянськ». 

Даний проект – єдиний в Запорізькій області, який реалізується в рамках грантової програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Загальна вартість проекту 1.337.535 євро, з яких ЄС фінансує 89.70% (1.199.740 євро), а виконавчий комітет Бердянської міської ради  – 10.3%.

В рамках проекту запланована реконструкція двох об'єктів: будівлі по вул. Європейська (Кірова) 68-А, в якій передбачається створення дошкільного навчального закладу і центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Також буде проведено ремонт будівлі по вул. Земська (Червона) 38, в якому відкриється Інтегрований центр підтримки та Територіальний центр соціального обслуговування людей похилого віку, де будуть надаватися державні соціальні послуги переселенцям і місцевим жителям.

Проект передбачає проведення навчальних курсів для підвищення кваліфікації психологів та соціальних працівників м. Бердянськ; курсу із соціального підприємництва для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та представників місцевих недержавних організацій; семінару для місцевих ЗМІ з метою сприяння соціальному консенсусу; шкільних заходів для сприяння соціальній єдності; інформаційно-роз’яснювальної соціальної роботи для ВПО.

У прес-конференції візьмуть участь міський голова м. Бердянська Чепурний В.П., представники інших міст, які мають позитивний досвід з реалізації проектів за спільною грантовою програмою з ЄС.

Довідково: У 2015 році було укладено грантовий контракт №2015/358-554 між Європейським Союзом в особі Європейської Комісії та виконавчим комітетом Бердянської міської ради в рамках грантової програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Мета проекту: Надання допомоги як ВПО, так і приймаючим громадам шляхом покращення доступу та якості соціальних послуг у м. Бердянськ; створення кращих умов для залучення в економічну діяльність ВПО та місцевих мешканців; сприяння досягненню соціального консенсусу між ВПО та приймаючими громадами.

Робоча мова конференції – українська

У разі необхідності отримання додаткової інформації звертатися до:

- щодо акредитації на прес-конференцію — начальник прес-служби міської ради та виконкому Ірина Єгорова - 050 946 92 53, press@bmr.gov.ua

- щодо деталей проекту - проектний менеджер Солонська-Ситник Євгенія –

066 471 19 69, esolonskaya@gmail.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-