Вінницькі урядники обговорили з голландцями перспективи інвестицій в економіку області

Вінницькі урядники обговорили з голландцями перспективи інвестицій в економіку області

Укрінформ

Можливості залучення голландських інвестицій обговорено на засіданні круглого столу за участі посла Королівства Нідерланди та голови Вінницької ОДА Валерія Коровія.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю вінницької ОДА.

Сьогодні, за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія та посла Королівства Нідерланди в Україні Кейса Кломпенхаувера відбулось засідання круглого столу представників місцевої влади та бізнесу Вінниччини з представниками нідерландської торгової місії.

У складі голландської делегації прибули представники 17 нідерландських компаній, які представили продукцію та послуги для сільського господарства та виробництва продуктів харчування. Саме ці напрямки визначено пріоритетними для українсько-нідерландської співпраці. Зокрема, виробництво якісних і безпечних продуктів харчування, рослинництво та посадковий матеріал, логістика та біоенергетика.

В ході зустрічі висвітлено можливості для співпраці, обговорено перспективні напрямки та ініціативи, які представляють спільний інтерес для обох сторін.

«Наш регіон доволі тісно співпрацює з представниками саме голландського бізнесу, особливо в сфері впровадження новітніх технологій. Я глибоко переконаний, що сьогодні ми переживаємо історичний час. У нас є багато проблем, особливо це стосується сходу нашої країни. Але, проїхавши містом ви могли бачити, що Вінниця дійсно європейське місто, а  люди на вулицях посміхаються. І вже втретє місто Вінниця визнано найкомфортнішим для проживання серед усіх міст України. Хочу зазначити, що локомотивом економічного зростання регіону є аграрний бізнес. Доказом цьому є те, що Вінницька область посідає перше місце за обсягами валової продукції сільського господарства в Україні. Окремо хочу наголосити, що Вінницька область є дуже зручною в плані логістики. Впевнений, що наш регіон має багато інвестиційно-привабливих сторін, які, однозначно, зацікавлять представників голландської торгової місії», - зазначив Валерій Коровій.

В свою чергу Кейс Кломпенхаувер висловив глибоке переконання, що подальше економічне співробітництво України та ЄС, зокрема з Нідерландами, має надважливе значення та пропонує багато можливостей для обох сторін.

«Важливо не втратити імпульс для необхідних Україні реформ. Для того, щоб спонукати бізнес рухатися вперед, українська економіка повинна відкритися, диверсифікувати свої експортні ринки та дозволити іншим міжнародним гравцям прийти на ринок України. Ключове завдання полягає в тому, щоб відійти від старої моделі економіки виробництва продукції без доданої вартості і перейти до сучасної відкритої моделі, яка б стимулювала використання нових можливостей. З таким поліпшенням бізнес-клімату українській молоді та іноземним інвесторам відкриватимуться нові перспективи. Нідерланди всебічно підтримують процес реформ в Україні, і я дуже радий, що під час нашої торгової місії велика увага буде приділена саме можливостям для розвитку бізнесу між нашими країнами», - зазначив Кейс Кломпенхаувер.

Окрім того, міжнародні партнери та учасники місії поділилися своїм досвідом щодо залучення міжнародних фінансових інструментів для підтримки спільних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-