Ідея почати свій бізнес виникла завдяки виставкам "Made in Ukraine" - керівник проекту Anri
Анна Возна є одним із засновників меблевого бренду Anri, який стрімко завойовує український ринок.
PR 17.05.2017 15:58

Вона переконана, що саме прагнення змін, відстеження останніх тенденцій дизайну та якісні матеріали – є запорукою вдалого бізнесу. Детальніше про свій меблевий стартап Анна розповіла Укрінформу.

- Анно, як виникла ідея створити стартап?

- Ідея почати свій бізнес виникла завдяки виставкам "Made in Ukraine" - там ми з чоловіком побачили величезний вибір продукції від українських виробників. Прийшли додому, і почали шукати в інтернеті інформацію про напрямки. Тепер серед тих виробників з виставки є наші конкуренти.

- Чому саме Анрі?

- У назву хотілось вкласти частинку себе, щоб значення мало сильну енергетику. Ми зараз на першому етапі розвитку, існують певні страхи та труднощі, тому підтримки очікуєш навіть від вищих сил.

Анрі - у перекладі з старонімецького означає глава в будинку. Ми віримо, що меблі будуть на першому місці в домівках та додадуть особливого характеру інтер’єру.

- Як швидко вирішили взятись до роботи?

- Робота розпочалась у липні 2016 року, і вже в листопаді отримали продажі. Першим замовником була компанія “HIS”.

У нагоді стало те, що чоловік до початку стартапу займався фарбуванням металевих виробів. Я, колишній бухгалтер, виступила ідейним натхненником та зайнялась пошуком співробітників.

Серед плюсів виробництва: відносно мала площа, і мінімальний набір устаткування, який з часом можна розширювати.

- Анно, як намагаєтесь відстоювати позиції на ринку?

- На ринку з’явилось багато виробників меблів, особливо в нашому сегменті - негабаритні меблі в сучасному стилі. Тож конкуренція відчутна. Щоб бути серед кращих необхідно вдосконалювати виробництво, тримати високий рівень якості, розробляти сучасні моделі, використовувати лише якісні матеріали та враховувати побажання клієнта. Ми намагаємось дотримуватись усіх цих вимог.

- Ви зазначили про важливість якості, тож звідки постачаються матеріали?

- Деревину постачають із Закарпаття, скло виробляється у Київській області, а матеріали для захисту та декору замовляємо з Австрії.

- Розкажіть детальніше про особливість догляду за виробами з дерева?

- Наше виробництво має декілька напрямків: серія меблів з використанням скла, серія з ефектом бетону та меблі з натуральної деревини. Перш ніж придбати натуральні меблі необхідно вирішити місце їх розташування та частоту експлуатації. Саме від цих показників залежить вибір деревини та догляд за нею.

Особливість натуральної деревини у тому, що з часом виріб потребує оновлення захисного покриття. Тому, якщо догляд буде вчасним, натуральні меблі слугуватимуть довше, ніж вироби зі штучних матеріалів. І з роками матимуть лише шляхетніший вигляд. Ми використовуємо тільки тверді породи: дуб і бук.

- Якою є клієнтська база Anri, куди найчастіше замовляють меблі?

Ми реалізуємо продукцію завдяки нашим партнерам - інтернет-магазинам і шоу-румам (Харків, Київ). Також продукцію можна придбати безпосередньо на сайті. Наші клієнти – креативні молоді люди, які не бояться втілювати у життя свої мрії.

- Анно, розкажіть про плани та ідеї на майбутнє?

Сподіваємось на збільшення продажів та розширення асортименту. Серед планів на наступний рік - взяти участь у міжнародній виставці меблів KIFF 2018, збільшити кількість шоу-румів. Також необхідно набрати працівників та переїхати у нове приміщення для виробництва.

Ірина Айгустова, Київ.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-