У Вінниці урочисто підняли прапор ЄС на честь запровадження безвізу для України

У Вінниці урочисто підняли прапор ЄС на честь запровадження безвізу для України

Укрінформ
У Вінниці в четвер урочисто підняли прапор ЄС та державний прапор на честь запровадження безвізового режиму для України. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні історичний день, бо об 11.15 Рада Європи дала можливість здійснити віковічне прагнення українського народу доєднатися до великої родини європейських народів. Запровадження безвізового режиму – це не лише законодавчий акт. В першу чергу це дає можливість молодому поколінню, нам разом із вами зробити крок вперед. Дуже важливо те, що Революція Гідності, яка почалася з великого прагнення до асоціації з ЄС, у такий непростий час для українського народу реалізовується сьогодні», - зазначив на урочистостях голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

Очільник області нагадав слова Президента, що саме українці боронять сьогодні Європу від тоталітаризму, тероризму і агресії, яка постала перед порогом цивілізованого європейського суспільства. І що саме український народ стоїть на чатах збереження позитивних наслідків Революції Гідності та прагнення жити в єдиному європейському просторі.

«Ми живемо у непростий час, в нас дуже багато викликів і проблем. Але ми горді з того, що ми рухаємося вперед, відчуваємо відповідальність і власну причетність до того, що ми будуємо нову європейську модернову сучасну Україну», - сказав Коровій.

Урочистості пройшли на майдані Незалежності за участі очільників обласної та міської влади, депутатів місцевих рад різних рівнів, співробітників дипломатичних представництв, ветеранів АТО, школярів та студентів міста.

Підняття прапорів ЄС та України відбувалося під виконання державних гімнів за участі почесного караулу. Честь підняти прапори випала кращим вінницьким школярам та студентам місцевих вишів – переможців міжнародних предметних олімпіад та конкурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-