Національні рекорди, АТОвці на балу та видовищні шоу

Національні рекорди, АТОвці на балу та видовищні шоу

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Підготовка до відкриття Євробачення – у розпалі. У столиці розпочали роботу офіційні локації пісенного конкурсу.  

Різні емоції панують в офіційний фан-зоні Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" на Хрещатику.

А учасники уже проводять репетиції на території Міжнародного виставкового центру, традиційно роблячи ставку на видовищність.  

Представник Австралії Ісайя з піснею Don’t Come Easy. 

Представниця Грузії Тако Гачечиладзе з композицією Keep the Faith.

Представниця Азербайджану Діана Гаджиєва з піснею Skeletons.

Представниця Греції Димитра Пападея з композицією This Is Love.

Представниця Вірменії Арцвік Арутюнян з піснею Fly with me.

Не менш яскравим шоу відтепер можна насолодитися і на Майдані Незалежності. Тут офіційно запрацювали оновлені “Великий” та “Малі” фонтани, які обладнали світломузичним супроводом.

Стартував сезон водограїв і у Вінниці. Початок роботи світломузичного фонтана Roshen супроводжувало традиційне яскраве дійство.

Відвідувачі милувалися шоу і собою під час шоу.  

Обласний центр Закарпаття вихідними гуляв як слід. На "Стародавні великодні висвятки в Ужгородському замку" містян і гостей запросив Закарпатський народний хор разом із колективом Краєзнавчого музею, підготувавши унікальну програму. Весну вітали піснями, яким від 100 до 200 років, та автентичними запальними танцями, а ще влаштували традиційні дитячі ігри й великодні забави. 

А наступного дня у місті "запалювали" вже учасники міжнародного фестивалю вогняного мистецтва Fire Life Fest. 

Втомившись від затяжного холоду, вже навіть не весняний, а літній сезон відкрила Ужгородська дитяча залізниця. 

Тим часом до весни прибрався постамент колишнього столичного пам'ятника Леніну – озеленився живими розмарином і м’ятою. Охочим ознайомитися з інстляцією мексиканської художниці Іси Каррільйо "Ритуал природи" слід встигнути побувати на столичному бульварі Шевченка до 17 травня. Та й на закриття завітати можна – рослини обіцяють роздати всім, хто цього захоче.

Прогулянка між дахами 26-поверхових будинків стала справді незабутньою для спортсменів-екстремалів з Дніпра – Костянтина Карнози (на фото) і Станіслава Панюти. Вони пройшли по міцній мотузці (стропі) на висоті 88 метрів та встановили національний рекорд у номінації "Найвищий хайлайн в Україні".

А в Харкові до створення рекорду долучився 5951 учасник VIII Міжнародного фестивалю бального танцю "Дзеркальний струмінь-2017". Представники національного реєстру зафіксували досягнення у номінації "Наймасовіший танцювальний фестиваль".

Кружляли у вальсі й запалювали в ритмі ча-ча-ча на "Бузковому балу" для бійців АТО і волонтерів у Дніпрі. На танцполі виступили 25 пар із Дніпра, Нікополя, Кривого Рогу.

Команда з півсотні учасників АТО пробігла дистанції IV Харківського міжнародного марафону. Крім того, участь у змаганнях взяли професіонали, зокрема й майстри спорту міжнародного класу, студенти, близько 20 осіб з інвалідністю, бігуни з собаками, батьки з дітьми у візочках – загалом біля 10 тис. осіб. Свої сили випробовували на дистанціях 4,2 км, 10 км і 42 км, а також в естафеті (два кола по 21 км).

Бігали, долаючи смугу перешкод, й учасники Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді, що відбулася на базі спортивного комплексу Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. А також підтягувалися, плавали, метали макет гранати та стріляли з автомата АК-74. За чемпіонські титули змагалися 17 команд з майже всіх областей України. Загалом – понад 150 юнаків.

Вирували спортивні перипетії і на Закарпатті: в с. Баранинці Ужгородського району в поєдинку зійшлися ужгородські "Лісоруби" (зелена форма) та київські "Бандити". Господарі поля у черговому матчі чемпіонату України з американського футболу мінімально поступилися з рахунком 18:20.

Охочі побачити, як управляти дронами, мали таку нагоду під час першого фестивалю безпілотних літальних апаратів. На столичному стадіоні "Старт" відбулися як виставковий показ дронів, квадрокоптерів (на фото), так і спортивні змагання учасників.

Першотравневі мітинги з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих відбулися не без порваних прапорів, суперечок та сутичок.

У Вінниці активісти громадської організації "С14" увірвалися у натовп людей похилого віку, які влаштували першотравневий мітинг, і з вигуками "Україна понад усе!" та "Комуняку на гілляку!" почали забирати у людей червоні прапори з написами "Союз лівих сил" і "Соціалісти". Між сторонами конфлікту зав'язалася сутичка, однак поліції вдалося розборонити юнаків та мітингувальників. 

Із першими теплими травневими промінчиками сонця на пляжах Затоки, що на Одещині, з'явилися й перші відпочивальники - наче проліски з-під снігу.  

Тим часом у самій Одесі за пляжний простір ведеться завзята боротьба. Так, біля пляжу "Отрада" почубилися активісти кількох громадських організацій, які зібралися, щоб знести будівельний майданчик, та представники організації  "Рада громадської безпеки". Вгамовувати любителів кулачних боїв довелося поліції. 

Цього тижня свій день народження відзначили 47 об'єднаних територіальних громад з 19 областей України. У них 30 квітня відбулися перші вибори депутатів та голів місцевих рад. Зокрема, волевиявлення виборців було організоване й у двох новостворених міських об’єднаних територіальних громадах Закарпаття – Перечинській та Іршавській. На фото: голосування на виборах до Перечинської ОТГ.

У середу, 3 травня, на Байковому кладовищі поховали Бориса Олійника. Український поет, перекладач помер 30 квітня після хвороби на 82-му році життя. Провести Бориса Олійника в останню путь прийшли рідні, колеги, політики, митці, друзі, знайомі та шанувальники його творчості.

У вівторок, 2 травня, одесити вшанували пам'ять загиблих під час масових сутичок 2014 року біля Будинку профспілок на Куликовому полі. Традиційно в небо випустили чорні повітряні кульки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-