Самостійне вивчення іноземної мови – виключно питання самоорганізації

Самостійне вивчення іноземної мови – виключно питання самоорганізації

Укрінформ
Самостійне вивчення іноземної мови – виключно питання самоорганізації.

Безплатний соціальний проект з вивчення англійської мови Lingva.skills дедалі активніше втілюється в життя. Вже понад 55 тисяч українців по всій країні вивчають іноземну мову (2 млн. заявок у процесі оформлення). Неодноразово від молодих, та й людей поважнішого віку, можна почути, мовляв, вивчити англійську складно, це займає багато часу, а головне ¬ дуже дорого.

Звісно, вивчити англійську мову за стандартними схемами, відвідуючи курси або займаючись з репетитором, – задоволення не з дешевих. І навіть акції від шкіл (наприклад, літні інтенсиви) все одно вимагають відчутних витрат. У середньому за один опанований рівень учень має викласти від 2500 тис грн., а займаючись з репетитором, година обійдеться від 150 грн. Усі ці суми відлякують бажаючих заговорити іноземною, створюючи таким чином бар’єр на довгі роки, що, у свою чергу, лише примножує втрачені можливості професійного та особистісного зростання. Особливо зараз, коли Україна прийматиме Євробачення, а кількість іноземних гостей відчутно збільшиться, не відповісти бодай на елементарні запитання: “How can I get to Maidan Nezalezhnosti? Pechersk Lavra?”... якось соромно.

Одним із таких варіантів є проект Lingva.skills, який спершу був задуманий для навчання працівників столичної юстиції. Він стартував минулого року і переріс у національний проект. Це цілком українська розробка, ми не брали за взірець інші іноземні джерела, це платформа нового типу навчання, - зазначив ініціатор проекту - голова Асоціації цифрової та інноваційної освіти Головного територіального управління юстиції м. Києва Станіслав Куценко. Зараз навчатися можуть повсюди: починаючи від дитсадочків, шкіл, університетів, організацій переселенців та АТОшників, закінчуючи бізнесменами, держслужбовцями тощо (і мова йде не лише про державні структури, комерційним це також доступно). Нещодавно навіть виправна колонія долучилася до цього проекту. Функція приєднатися поодинці поки що перебуває на етапі розробки.

Lingva.skills пропонує рівні А1, А2, але нині триває процес впровадження рівня В1 і здійснюється модернізація сайту для ще зручнішого користування. Журналісти Укрінформу також приєдналися до проекту і активно вивчають англійську мову задля підвищення рівня своєї професійної діяльності у роботі з міжнародними джерелами інформації. “Займаюся не дуже систематично, проте час від часу заглядаю до їхнього сайту:) Мій рівень англійської - Intermediate, тому багато з того, що пропонує Lingva.Skills уже не є чимось новим, але повторити ніколи не зайве! Крім знань, які можна безпосередньо отримати від Lingva.Skills, програма стимулює також до пошуків альтернативних варіантів вивчення мови”.

Олена Литвиненко, оглядач Укрінформу: “Ми з родиною переїхали з Донецька. Близько двох років у Києві і моєю давньою мрією було вивчити англійську. І тут трапилася нагода, бо платні курси ми б не подужали. Буду відвертою: навчання не давалося просто, бо мій рівень майже нульовий, але я була старанна”.

Людмила Бойко, переселенка “Якось в аеропорту Барселони ми с друзями ледь не переплутали рейси, бо не зрозуміли інформації з гучномовця і встали в чергу пасажирів, які відлітали до Канади, хоча ми летіли до Києва. Тоді я геть не знала англійської і не могла ані слова зрозуміти”.

Марина Зосенко, отримала диплом про закінчення курсу На жаль (чи на щастя), ще не вигадали технологію, за якою можна записати в пам'ять, як на флешку, нову навичку, мову чи знання, щоб зберегти їх назавжди.

Тому, друзі, усім, хто хоче чогось досягти, навчитися чи зрозуміти, проста порада: не чекайте на інноваційні варіанти - без вас все одно не обійдеться, а зусилля докладати доведеться! Не марнуйте час, учіться і пишайтеся собою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-