«Презентація проекту безкоштовного літнього кінотеатру для пенсіонерів КіноСад « Життєлюб »»

«Презентація проекту безкоштовного літнього кінотеатру для пенсіонерів КіноСад « Життєлюб »»

Укрінформ
Громадські активісти та представники влади Києва презентували проект літнього кінотеатру КіноСад “Життєлюб”.

Уже за два місяці на території столичного Гідропарку замість занепалого літнього кінотеатру почне працювати сучасний арт-простір КіноСад “Життєлюб”. Пенсіонери Києва зможуть не тільки подивитися там красиві фільми на великому екрані, але й потанцювати, відвідати заняття з йоги та численні майстер-класи.

У прес-конференції взяли участь: заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Резніков, директор КП «Київський центр розвитку міського середовища» Денис Півнєв, архітектори Ігор Александрович та Костянтин Скритуцький, культурний діяч Федір Баландін та письменник  бізнесмен та меценат Гарік Корогодський. Учасники конференції розповіли про особливості запуску, архітектуру та фінансування проекту.

Літній кінотеатр виключно благодійний проект, який надалі залишатиметься у власності міста і на територія кінотеатру не буде проводитися комерційна діяльність.

За словами Олексія Резнікова, цей проект є свідченням плідної спільної роботи громадських активістів, благодійних організацій та влади міста! Таких об’єктів, які несуть добро та позитив має ставати все більше на мапі міста!

Денис Півнєв нагадав, що спільно з “Життєлюбом” вже було проведено реконструкцію “Моста закоханих”, частина виручених у проекті грошей теж уже переведена на потреби Кіно.Саду.

Спеціально для проекту відомий архітектор Костянтин Скритуцький виготовить з мозаїки настінні пано, на яких буде зображено портрети реальних бабусь та дідусів, що регулярно відвідують танцювальний майданчик у Гідропарку і зараз з нетерпінням чекають початку кіносезонів.

Проект КіноСад ініціювала ще в 2015 році благодійна організація «Життєлюб», яка займається різнопланової допомогою літнім людям столиці. Для реалізації проекту, протягом двох років, БО «Життєлюб» за допомогою друзів і волонтерів проводила збір коштів на запуск будівництва об'єкта.

Завдяки заходам фонду Життєлюб було зібрано 1 773 094 грн.

А саме:

- Кураж базар 143 985 грн,

- Міст Закоханих 129 284 грн,

- Бізнес ШоУ Гаріка 157 000 грн,

- Благодійний  Марафон «Снiданок 1 + 1»  63957 грн,

- проведення Гаріком Корогодським майстер-класи та участь в рекламних компаніях 530 000 грн,

- Медіа-проект ресторану «Beef» 25 000 грн,

- Благотворітельний внесок Андрія Лозового 350 000 грн,

- прибуток від продажу благодійного компоту «Kompotti» 273 200 грн,

- прибуток від благодійних внесків, зібраних зпродажу квитків на виставу «Історії кохання для дорослих» 100 668 грн.

Одним з найбільш значущих джерел фінансування проекту стала сума 1200000 гривень, отримана від продажу першої книги Гаріка Корогодського «Як витратити мільйон, якого немає і інші історії єврейського хлопчика».

Саме сьогодні розпочато продаж продовження роману! Автор книжки  звернув увагу, що всі кошти виручені від його літературної творчості та публічної діяльності будуть перераховані на будівництво та функціонування КіноСаду.

Відкриття КіноСаду “Життєлюб” заплановано на 1 липня 2017 року і обіцяє стати  улюбленим місцем відпочинку для літніх киян, унікальним арт-об'єктом та новою точкою на туристичних маршрутах міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-