Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Мальтійський Орден - Україні: від Євромайдану до АТО

Мальтійський Орден - Україні: від Євромайдану до АТО

Блоги
Укрінформ
Від намету на Евромайдані до фактичної допомоги сьогодні – без піару і високих слів. Дякуємо!

Суверенний Мальтійський Орден Госпітальєрів (Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta) – найдавніший лицарський орден, сьогодні позиціонується в світі як дуже впливова крихітна держава, що має невеликі території в Італії і на Мальті. А ось вплив цього Ордену в дипломатичних колах, зовсім не малий – він має вагу в усьому світі...

Намет Мальтійського ордену був на Євромайдані взимку 2013-2014, пам'ятаєте? В районі поштамту, з прапором Мальтійських госпітальєрів – там працювали медики. Тоді я, будучи одним з комендантів Майдану, познайомився з ними вперше. Хлопці, які працювали під прапором госпітальєрів, чимало допомагали людям...

Благородна справа допомоги постраждалим, імператив справедливості, благодійні проекти по всьому світу протягом сотень років – головне заняття лицарів ордена та їх прихильників з усіх країн.

Мальтійський Орден дуже активно допомагав ці роки Україні. Тисячі вимушених переселенців, поранені бійці й цивільні люди – усі отримали допомогу і підтримку в рамках благодійних місій і проектів Ордену. Дев'ять центрів Мальтійського Ордену і зараз працюють в Україні – в Маріуполі, Києві, Краматорську, Слов'янську, Сєверодонецьку, Старобільську... Там, де важко – приходять нам на допомогу!

Сьогодні, на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Гадзанті Пульєзе ді Котроне – і привід і можливість сказати – Дякую! Спасибі Ордену за одержувану без піару і помпи РЕАЛЬНУ допомогу!

*   *   *

Обговорювали на зустрічі, крім інших важливих питань і один наш проект.

Я попросив, і – отримав попередню підтримку в спільній реалізації з Орденом проекту реабілітації постраждалих від контузії на війні українських воїнів і цивільних.

Цей проект, що стосується тисяч наших громадян – дуже важливий для нас. Ми будемо реалізовувати його на базі госпиталю МВС у Києві для всіх українських військових і цивільних, незалежно від відомчої приналежності.

До цього проекту реабілітації ми хочемо залучити міжнародний досвід і допомогу у вирішенні цієї, що прийшла до нас разом з війною, біди. Лікування та реабілітацію реалізовувати на найвищому сучасному рівні.

Тисячі наших молодих людей, що зовні виглядають цілком благополучно, у військових умовах, перебуваючи під обстрілом, отримали від розривів снарядів і мін контузії, які при запущеному і поверхневому лікуванні створюють згодом величезні проблеми та біль. Хлопці з часом втрачають працездатність, але ж вони цього не заслуговують.

Держава зобов'язана та буде системно вирішувати цю проблему!

І ми в МВС починаємо реалізацію цього проекту, залучаючи наших міжнародних партнерів.

Хто готовий приєднатися і допомогти – будемо раді!

Арсен Аваков
УП

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-