Успіхи ОТГ спонукають жителів Вінницької області до об’єднання громад

Успіхи ОТГ спонукають жителів Вінницької області до об’єднання громад

Укрінформ
На Вінниччині активність процесу добровільного об’єднання територіальних громад зумовлюється наочними позитивними прикладами розвитку ОТГ. 
Про це повідомив голова вінницької ОДА Валерій Коровій.
«Бюджетна децентралізація, передача адміністративних повноважень дають можливість об’єднаним територіальним громадам не озиратись на район, на область, державу, а приймати власні рішення у розв’язанні проблем: що фінансувати, в який спосіб, що створювати і в якому напрямку розвивати. Це дуже великий позитив, і в цьому сила зазначеного процесу», - підкреслив Коровій.
Разом з тим, зауважив він, нормативно-правова база, особливо в галузях охорони здоров’я, освіти, культури, фізичної культури та спорту залишається досі відкритою. Тому питань, що потребують врегулювання, ще чимало.
«Ми зараз бачимо додатково до 20 територіальних громад, які можуть бути реально створені в цьому році. Дуже важливо набути позитивної практики, сформувати позитивну критичну масу, яка давала б можливість рухатися вперед», - зазначив голова облдержадміністрації. 
Відтак, наголосив: «Будь-яка реформа може бути ефективною тільки тоді, коли вона підтримується людьми. Тож обласна влада максимально підтримуватиме ті громади, де люди активні та прагнуть позитивних змін».
     

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-