Особливості монтажу багажників різних типів

Особливості монтажу багажників різних типів

Укрінформ
Вибрати й купити багажник на авто — досить просто. Певні труднощі виникають з його подальшою установкою. Але чи так це складно, чи можна впоратися з монтажем самостійно? Спробуємо детальніше розібратися в питанні.

Монтаж багажної системи

Враховуючи, що кошики, бокси й спеціалізовані кріплення для різних байдарок встановлюються вже на поперечки, важливо розібратися в першу чергу з ними. Так, є чотири основних способи кріплення:

  • за рейлінги (поздовжні дуги на даху);
  • за дверні прорізи;
  • за водостоки;
  • у штатні місця.

У всіх цих варіантах найскладнішим буде зібрати багажник: він продається в розібраному вигляді. На щастя, практично всі моделі забезпечуються інструкцією. Подальша установка не представляє проблем навіть для новачка. Так, при установці на рейлінги багажник фіксується на них спеціальними адаптерами. Приміром, поперечки Whispbar кріпляться на рейлінги 5-дверного Land Rover Discovery за допомогою монтажного комплекту Whispbar K328.

Принцип кріплення за дверні отвори і водостоки практично такий же. Тільки поперечки тримаються за рахунок кронштейнів, щільно притиснутих з обох сторін до даху. Наприклад, багажники Thule Squarebar з опорами Thule 952 підходять для установки на позашляховики UAZ.

При монтажу багажника в передбачене виробником місце опорні майданчики просто прикручуються болтами до даху. Так, для встановлення багажника Prorack P-bar на Dodge Durango потрібен монтажний комплект Whispbar K881.

Установка боксу: немає нічого простішого!

Вибираючи бокси на авто, варто звертати увагу не тільки на корисний об'єм, максимальну вантажопідйомність чи якість матеріалів, але і на легкість монтажу. Простий приклад: економні автобокси Terra Drive витримують вагу завантаження в 70 кг, в той час як бокси преміум-сегменту Thule розраховані лише на 50 кг.

Але для установки Terra Drive буде потрібно набагато більше часу. Вони кріпляться до поперечок скобами М8 і фіксуються в нижній частині автобокса смушковими гайками. Тому можуть виникнути деякі труднощі при встановленні через неможливість плавно керувати положенням автобокса.

У той же час всі моделі боксів шведської фірми Thule просто встановлюються на поперечки і фіксуються закручуванням гвинтів із системою Power Click. Їх можна легко пересувати, наприклад, щоб встановити поруч ще й кріплення для велосипеда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-