Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Свічка миру в Краматорську й Слов'янську

Свічка миру в Краматорську й Слов'янську

Блоги
Укрінформ
У дитячих оченятах відчувалося відродження українського духу

У м. Краматорськ під час Шевченківських днів у міській бібліотеці імені Марії Приймаченко фронтова капеланія “Шлях Єднання” зініціювала майстер-клас по розпису фронтових гільз під свічку.

Майстер клас провів капелан о. Микола Мединський (Залізняк), клірик Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.  Учні четвертих класів Краматорської загально-освітньої школи №8, спільно зі своїми вчителями Рокоча Євгенією Георгієвною та Криленко Ольгою Анатолієвною власноруч розмалювали, перетворивши носія смерті та руйнації (гільзу від АГС) на символ Віри, Життя та Світла Правди.

- По правді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!  - (Матвія 18:3)

Під час майстер-класу капелан провів присутніх у світ захопливих розповідей та українських легенд, діти розповідали вірші Шевченка та співали українські пісні.

І в їхніх дитячих оченятах відчувалося відродження Українського Духу, їхні дитячі серця ніби відкривають нам справжній шлях до зміцнення та укріплення нашого “царства земного” - Української Держави, призиваючи до Єдності й Любові до Бога та України.

Опісля перед іконою “Богородиця Єднання”, запаливши як і ними виготовлені свічечки, так і свічки, виготовлені бійцями на передовій, та помолилися за Українських воїнів й увесь наш народ.

Увечері капелан о. Микола Мединський, очоливши уже у м.Слов'янську ходу місцевих патріотів до пам’ятника Т.Г.Шевченка, де вшанували Великого Кобзара, запаливши одну зі свічок, Полум’я Звитяги котрої стало символом незламності й відроження Українського Духу на нашій Землі.

МИР ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ ПЕРЕМОГУ!

Лунало в серці кожного, як підсумок, зроблений спільно з організаторами заходу по вшануванню Шевченка та присутніми патріотами.

Іванна–Калина Костюк, Інфо-капеланія

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-