Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Що перешкоджає зеленому туризму на Волині. Ситуація з переходом Адамчуки-Збереже

Що перешкоджає зеленому туризму на Волині. Ситуація з переходом Адамчуки-Збереже

Укрінформ
«Ціна питання» – збудувати сучасний пункт перетину. Зможемо і повинні

У гарячу пору на Шацьких озерах водночас відпочиває 20 тисяч туристів. Хоча їх може бути у 3-5 разів більше!

Така цифра: на одному (!) лише озері Біле у Влодавському повіті (Польща), яке знаходиться за 15 км від українського кордону, відпочиває втричі більше туристів.

Поляки залюбки їхали б до нас відпочивати та вносили б інвестиції, якби був побудований сучасний пункт перетину. Натомість нині їм доводиться цілодобово стояти у черзі, щоби перетнути кордон.

Перехід, який з’єднає Шацький район і Влодавський повіт, слід будувати – і чим скоріш. Обов’язково – з інфраструктурою на українському боці, підкреслюю. То дасть нові робочі місця українцям, потік туристів, розвиток торгівлі.

Про це йшлося під час зустрічі мого представника зі старостою Влодавська. Є бажання польської сторони, є очевидна вигода українців – нам удасться перетворити Шацькі озера на курорт світового рівня. Тим часом, котрий рік про це лише говорять. Що ж заважає? Чи хто?..

Сподіваюся, протягом місяця буде створена парламентська група, яка з'ясує – що ж гальмує процес. Цілком реально за півроку-рік розпочати будівництво.

Подивіться відео Шацьких озер, зняте з висоти пташиного польоту Володимиром Торкалом. Яка краса! Це унікальне природне творіння. «Ціна питання» – збудувати сучасний пункт перетину. Зможемо і повинні. Це наша Україна – будуймо ж її!

Андрій Немировський

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-