«Гран-Прі Київ 2017»

«Гран-Прі Київ 2017»

Укрінформ
26 березня відбувся заключний етап ІІІ Міжнародного фестивалю класичного танцю «Гран-Прі Київ 2017». 

Захід відбувається вже втретє за підтримки Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation/UWCF). Мета фестивалю – привернути увагу до стану хореографічної освіти в Україні, підтримати талановитих дітей українських балетних шкіл, налагодити комунікацію між хореографічними школами різних країн світу та виявити справжні таланти. А родзинкою фестивалю стала Світова прем`єра балету "La Peri" (хореографія В. Малахова).

Традиційно місто проведення конкурсу – м.Київ. З 24 по 26 березня 56 юнаків і дівчат у віці до 18 років боролися за звання «найталановитіших». Від України цього року виступали одразу дев`ять балетних колективів з міст Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро, а також були діти з Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Японії, Норвегії та Молдови. Та до фіналу дійшли не всі.  

Останній день конкурсу завершився Гала-концертом переможців у Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка:

  • Приз глядацьких симпатій – Лінус Пол Мерлін Шмідт – Державна Берлінська балетна школа, Німеччина

  • 3 місце – Алдона Будні – Державна Берлінська балетна школа, Німеччина

  • 3 місце – Лобкін Роман – Київське державне хореографічне училище, Україна

  • 3 місце – Фабіен Хотт – Балетна школа м. Майнц, Німеччина

  • 2 місце – Наканиши Ерина Japan High School of Music, Японія

  • 2 місце – Куліш Татьяна – Київське державне хореографічне училище Україна

  • 1 місце – Харуто Гото – Державна Берлінська балетна школа, Німеччина

  • 1 місце – Маєвский Всеволод – Київське державне хореографічне училище, Україна

  • 1 місце – Ільницька Анастасія – Київське державне хореографічне училище, Україна

  • Гран-прі конкурсу та приз від Володимира Малахова «Порцелянові туфельки» («Фарфоровые туфельки») отримала Панченко Олександра (Україна, Київське державне хореографічне училище).

І знову Україна довела, що і в балеті – ми в переліку сильних. Всі учасники і переможці отримали безліч призів, серед яких найкрутішими стали навчання в Канаді (Коваль Назар), літні курси в Норвегії та поїздка на концерт до Японії, ювелірні прикраси від Французького бренду ювелірних прикрас ручної роботи «Ле Нереід» та інші іменні призи від суддів та меценатів конкурсу – Тошіхіко Такахаші, Володимира Малахова, Мічіко Терада, Сірі Аарсет Йохансон, Ігоря Мамонова, Сергія Бондура, of Alberta ballet, торгового дому «Grand Prix», компанії Коранша, Берлінської балетної академії.

Члени журі – імениті гості, серед яких і сам всесвітньо відомий балетмейстер-репетитор Володимир Малахов, прима Угорського державного оперного театру Алія Таникпаєва, художній керівник балетної школи Норвегії Сірі Аарсет Йохансен. Особливо приємно, враховуючи 25 років дипломатичних відносин між Україною та Японією, що цей конкурс підтримує меценат і співорганізатор Тошихіко Такахаші, який також увійшов до складу жюрі.  

Підтримати конкурсантів завітали зіркові гості, друзі та партнери нашого конкурсу. Особливу вдячність висловлюємо нашим фотографам (Ірина Пасічна, Ольга Дюжаєва, Ілона Рукобратська, Сергій Удовік) та всім, хто надав медіа-підтримку:

  • Телеканали та телевізійні проекти (UAITV, ZIK, Веселка ТВ, Holiday Tuse, програма «Star Time с Жанной Палецкой»)

  • Портали новин та онлайн-портали (LuckyUkraine, Style, МамаWOW, Studioofmydreams, Кореспондент, Обозреватель, Klyonze, Бизнес, Український інтерес, Молода Нація);

  • Журнали (Ukrainian people та Ukrainian kids, Borispol magazine, Diplomat, БизнесWoman,  Ассамблея, Мир туризма, Зеркало моды, Оксамит, Дипломат, Модные места, Harved та Harved kids, Публичные люди, Народный депутат)

  • Радіо «Голос Столиці», медіа-агентство «UKRINFORM» та інші.

Відгуки про захід:

Нобухиро Терада (Nobuhiro Terada), художній керівник Київського державного хореографічного училища, віце-президент БФ: «Гран-Прі Київ 2017» – це унікальний шанс для молодих танцівників зробити заявку на успішну професійну кар’єру. Це також майданчик для експериментів та демонстрації досягнень сучасної хореографії. Частину квитків фонд UWCF викупив і безкоштовно надав діткам з родин учасників антитерористичної операції на сході України, внутрішньо переміщених осіб, діток з інвалідністю.

Олеся Тарасенко, виконавчий директор Фонду: «Ні для кого не секрет, що танець - це універсальна мова міжнародного спілкування, який зрозумілий всім і кожному. І сьогодні ми з задоволенням можемо констатувати, що український балет відомий в світі, а наші артисти займають призові місця на найпрестижніших балетних конкурсах. Мені здається, що настав час спрямувати наші зусилля на те, щоб Київ знайшов своє вагоме місце на конкурсній балетній карті світу. Щоб саме сюди стікалися молоді таланти, для чесного змагання в майстерності і професіоналізму. За 3 роки конкурс швидко набув високий професійний авторитет, серйозну творчу репутацію, статус відповідального і грандіозного заходу з молодими виконавцями. Чарівна магія Національної опери України завжди вабила молодих виконавців з різних країн світу, а вдалий виступ відкриває дорогу в майбутнє. Наш конкурс стає для молодих артистів неоціненим творчим досвідом і на більшість переможців чекає блискуча кар'єра в мистецтві балету».

Тетяна Петракова, засновник Ukrainian People, організатор та ідейний керівник конкурсу «Надія Нації»:  «Діти - це не тільки майбутнє, а й вічне продовження на нашій землі! Саме тому від тих цінностей, які ми будемо закладати в наших дітей, залежать ті реалії в яких ми будемо перебувати завтра! Дякую організаторам за можливість реалізовувати дитячі таланти».

Марина Кондратенко, директор з розвитку Фонду: «В лютому Фонд запустив в соціальних мережах флеш-моб з хештегом #uwcf #granprix з метою популяризувати ІІІ Міжнародний юнацький конкурс-фестиваль класичного танцю "Гран-Прі Київ 2017". За останніми підрахунками, лиш у березні в соціальних мережах (зокрема Фейсбук) долучилося до флешмобу близько 5000 осіб, 8200 лайків та репостів. Це були учасники з Республіки Польща, Сполучених Штатів Америки та різних міст України (Полтава, Харків, Львів, Житомир, Рівне, Чернівці, Чернігів, Переяслав-Хмельницький, Кам`янець-Подільський, з Волинської обл.). Це не просто черговий флеш-моб у соціальних мережах, це масштабний поштовх з популяризації балетної ідеї, можливість якнайшвидше достукатися до кожного, що такі проекти вкрай потрібні Україні. І показово, що наша з Вами підтримка була недаремна, український балет показав себе на високому рівні.

Довідково про Фонд читайте тут:

Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation, UWCF) розпочав свою діяльність у 2015 році. Фонд реалізує програми для дітей у сфері культур, мистецтва, освіти, науки, духовного та фізичного розвитку особистості. Також фонд сприяє розвитку філантропії та благодійності.

Офіційна сторінка сайту Фонду: http://uwcfoundation.com/ua/

Інфо-довідка про конкурс у Вікіпедії:  https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%9F%D1%80%D1%96_%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2

Відео-ролик про конкурс та підготовку до нього: https://www.youtube.com/watch?v=xL2SngWjeYU  

Сюжет https://www.youtube.com/watch?v=GGiewaQEIYc

#granprix #uwcf #uwcfoundation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-