Гран-Прі Київ 2017

Гран-Прі Київ 2017

Укрінформ
Вже наприкінці тижня в Україні розпочнеться ІІІ Міжнародний фестиваль класичного танцю «Гран-Прі Київ 2017».

З 24 по 26 березня у Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка зберуться діти з Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Японії, Норвегії, Молдови та України. Цього року, як і минулого, фестиваль відбудеться за підтримки Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation/UWCF).

Традиційно місто проведення конкурсу - Київ. Більше 300 юнаків і дівчат у віці до 18 років будуть боротися за звання «найталановитіших». Від України цього року виступатимуть одразу дев`ять балетних колективів з м. Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро. Підтримати юні таланти завітають перші особи країни, зіркові гості, представники дипломатичного корпусу. Частина квитків безкоштовно надана діткам з родин учасників антитерористичної операції на сході України, внутрішньо переміщених осіб, діток з інвалідністю.

Мета фестивалю – привернути увагу до стану хореографічної освіти в Україні, підтримати талановитих дітей українських балетних шкіл, налагодити комунікацію між хореографічними школами різних країн світу та виявити справжні таланти.

А шукати нову Майю Плісецьку та Володимира Малахова серед учасників будуть імениті члени журі, серед них і сам всесвітньо відомий балетмейстер-репетитор Володимир Малахов, прима Угорського державного оперного театру Алія Таникпаєва, художній керівник балетної школи Норвегії Сірі Аарсет Йохансен. Особливо приємно, враховуючи 25 років дипломатичних відносин між Україною та Японією, що цей конкурс підтримує меценат і співорганізатор Тошихіко Такахаші, який також увійшов до складу жюрі.

Як зазначає директор конкурсу, віце-президент Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», народний артист України Нобухіро Терада, «Гран-Прі Київ» – це унікальний шанс для молодих танцівників зробити заявку на успішну професійну кар’єру. Це також майданчик для експериментів та демонстрації досягнень сучасної хореографії. Останній день конкурсу має бути незабутнім – заключний Гала-концерт, безліч подарунків від спонсорів та друзів балету та Світова прем`єра балету "La Peri" (хореографія В. Малахова).

«Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation, UWCF) вже втрете організовує такий захід. Балет – це мистецтво сильних духом. Це одночасно витончене, ніжне, повне грації, краси і благородства дійство, яке вимагає від танцюристів постійної віддачі і зібраності. Це мистецтво, яке зберігає в собі багатовікову історію і кращі традиції в області хореографії. Не дивно, що багато батьків хочуть бачити своїх дочок, а іноді і синів на заняттях в балетній школі. Ми хочемо зробити так, щоб про Україну в світі говорили не тільки в контексті сумних подій. Пишаємося тим, що найкращі представники світового балету виховуються саме в Україні. Ми прагнемо домогтися того, щоб Україну знали і як країну, в якій балетний продукт може конкурувати з найвідомішими балетними проектами світу», - зазначає Олеся Тарасенко, виконавчий директор Благодійного фонду UWCF.

ttp://uwcfoundation.com #uwcf #uwcfoundation #granprix

Інформаційна довідка:

Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» (United World Cultures Foundation, UWCF) розпочав свою діяльність у 2015 році.

Благодійний фонд реалізує програми для дітей у сфері культур, мистецтва, освіти, науки, духовного та фізичного розвитку особистості. Також фонд сприяє розвитку філантропії та благодійності.

Сюжет телеканалу UA Перший про підготовку до 3го міжнародного балетного конкурсу "Гран-прі": https://youtu.be/mM4PbSkQpLI

Сюжет телеканалу СТБ про підготовку до 3го міжнародного балетного конкурсу "Гран-прі": https://youtu.be/i4qTsAIK-VA

Сюжет телеканалу UA.TV про підготовку до 3-го міжнародного балетного конкурсу "Гран-прі Київ 2017": https://youtu.be/OHzq5b4tBbw

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-