У Вінниці відремонтують міст через Південний Буг

У Вінниці відремонтують міст через Південний Буг

Укрінформ

У Вінниці розпочинається масштабна реконструкція одного з головних мостів через р. Південний Буг по вул. Чорновола, який називають «київським». Проектна вартість капремонту – 56, 5 млн грн. 

Про це у понеділок на брифінгу повідомив заступник вінницького міського голови Микола Форманюк. 

«Цей міст був побудований у 1962 році і з того часу капітальний ремонт не проводився. Тому після обстеження в 2016 році фахівці департаменту капітального будівництва прийняли рішення про ремонт мосту. Роботи, які впливають на рух транспорту плануємо завершити у листопаді 2017 року, решту – в наступному», - повідомив Форманюк. 

За його словами, довжина мосту складає 205 метрів, ширина – 18,9 метрів. Через нього проходить тролейбусна лінія, а також здійснюється пішохідний рух та рух громадського, легкового та вантажного транспорту. Це один із мостів у межах міста, на які припадає головне транспортне навантаження. 

«Так само, як торік проводилась реконструкція дорожньої розв’язки площі Гагаріна, цей проект також буде реалізовано за підтримки державного Фонду регіонального розвитку. Його загальна кошторисна вартість більше 55 мільйонів гривень, у міському бюджеті ми передбачили 10% співфінансування від вартості робіт. Сьогодні стоїть питання щодо перерахунку коштів підрядній організації, щоб вона вже могла розпочати підготовчі роботи.

Потрібно розуміти, що міст не ремонтувався з часу його будівництва, тому він потребує зараз значної уваги. На час проведення робіт ми вимушені тимчасово перекритий міст для руху приватного транспорту. Він буде відкритим лише для проїзду громадського транспорту» - каже вінницький міський голова Сергій Моргунов. 

Розпочнуть ремонтні роботи 11 березня. Задля цього міст закриють для пішоходів та автотранспорту, окрім громадського, який рухатиметься тільки однією стороною мосту. КП «Вінницька транспортна компанія» вже розпочала переносити контактну мережу тролейбусної лінії. Після ремонту однієї половини мосту рух перенесуть на оновлену частину. 

У ході реконструкції буде підсилено залізобетонні арки, стійки конструкцій мосту; замінено крайні найбільш пошкоджені балки проїжджої частини мосту та підсилено існуючі, що не замінюються. Також буде відновлено пошкоджені бетонні поверхні існуючих залізобетонних конструкцій (опор, ригелів, балок тощо) матеріалами типу Sika Mono Top – 412 NFG та торкретбетоном; проводитиметься антикорозійний захист та фарбування конструкцій акриловим покриттям; буде відновлено підходи до мосту з влаштуванням перехідних плит, дренажів та заасфальтовано дорожнє полотно.

Фахівці міськради вже відпрацювали та оприлюднили схеми руху об’їзду закритого мосту автотранспортом.

Згідно з договором на проведення реконструкції мостової споруди через річку Південний Буг по вул. Чорновола в м. Вінниці, укладеним між Департаментом капітального будівництва Вінницької міської ради та ТОВ «МСУ-2» (м. Київ), ремонт мосту коштуватиме 56,495 млн. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-