Вінниччину планують охопити  GPS-контролем пасажирського транспорту

Вінниччину планують охопити GPS-контролем пасажирського транспорту

Укрінформ

Вінниччина має усі шанси стати першим регіоном, де буде впроваджена система GPS-контролю роботи пасажироперевізників.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА .

«Це надзвичайно важливий крок. Фактично, це серцевина тієї роботи з контролю пасажироперевезень, яка здійснюватиметься в найближчій перспективі. Наша задача – за три-п’ять років вибудувати принципово нову, якісну, проєвропейську модель управління системою перевезення населення на міжміських маршрутах автомобільним транспортом із залученням найсучасніших технологій. Зрозуміло, що це непросто, але в цьому напрямку потрібно рухатися», - сказав на апаратній нараді голова Вінницької     ОДА Валерій Коровій.

Зазначається , що над упровадженням системи контролю перевізників за допомогою GPS наразі працює департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, тож Вінниччина має усі шанси стати першим регіоном, де вона запрацює.

Запровадження GPS-системи дасть можливість здійснювати чіткий контроль за регулярністю, дотриманням розкладу руху та схем маршрутів перевізникв. Програмне забезпечення може встановлюватися на будь-який ПК чи смартфон, що має доступ до Інтернету, і дозволяє спостерігати за рухом транспортних засобів в режимі онлайн. Відтак, можна буде відстежувати відстежувати такі параметри, як марка та номер транспортного засобу, ідентифікація водія, показники швидкості, географічні координати, фіксація перевищення швидкості – факт, місце, відрізок, час перевищення, рух та стоянка автотранспорту, а також низка інших даних.

Окрім того, програмне забезпечення дозволить створювати окремі спеціалізовані звіти, залежно від поставлених завдань, що сприятиме переходу на більш високий рівень моніторингу перевезень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-