Відновлені підліткові клуби забезпечили цікаве дозвілля 2,5 тис. маленьких вінничан

Відновлені підліткові клуби забезпечили цікаве дозвілля 2,5 тис. маленьких вінничан

Укрінформ
У Вінниці щомісяця відновлені підліткові клуби за місцем проживання відвідують дві з половиною тисячі дітей. 
Про це на виїзній нараді повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.
«Щоб забезпечити корисне дозвілля дітей у позашкільний час, з 2011 року у Вінниці розпочали відновлювати мережу підліткових клубів за місцем проживання. Визначити, наскільки потрібні такі заклади, можуть тільки батьки і самі діти, але сьогодні, поспілкувавшись з вихователями і батьками, розуміємо, що потреба у них є. Один з батьків сказав, що якщо в школу дитину тягне за руку, то сюди біжить першим. У  клубах велике різноманіття гуртків та напрямків, діти займаються моделюванням, роблять поробки, танцюють, вивчають англійську та польську мови. І саме головне, що діти різного віку займаються в позаурочний час гарною справою, яка їм цікава», - повідомив Моргунов
За його словами, відновлення мережі підліткових клубів у Вінниці розпочали шість років тому. Наразі їх функціонує вже 16, вони працюють у різних мікрорайонах міста і охоплюють гуртковою роботою близько 2,5 тисяч маленьких вінничан. 
Спектр напрямків, за якими пропонують заняття вінницькі підліткові клуби дуже різноманітний, - це і вивчення іноземних мов, і творчі майстерні, студії сучасного танцю і дитячого фітнесу, і навіть дитяче телевізійне об’єднання », де діти мають можливість вивчати тележурналістику, анімацію, а також навчитися робити зйомки та монтувати відзнятий матеріал.
Щорічно міським бюджетом передбачаються кошти на поточні та капітальні ремонти приміщень цих закладів, а цьогоріч заплановано провести капітальний ремонт одного клубу – по проспекту Космонавтів, 58.
У міськраді коштів на забезпечення цікавого і змістовного дозвілля дітей та підлітків не шкодують, адже окрім розвитку особистості вони є альтернативою нездоровим захопленням, пропонованим вулицею та соцмережами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-