Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Не можна нехтувати існуванням мереж впливу Росії

Не можна нехтувати існуванням мереж впливу Росії

Блоги
Укрінформ
Спецслужби нарешті почали серйозно ставитися до російських агентів

Уперше українські спецслужби почали ставитися серйозно до діяльності російських агентів впливу в нашій державі. Принаймні, почали їх шукати, ловити і надавати докази їхніх злочинів. Цілком імовірно – якби вони почали це робити раніше, то не було б Криму, і тим – більше Донбасу.

СБУ і раніше попереджала, що Росія використовуватиме українські внутрішні політичні події для розхитування ситуації. І зараз СБУ продемонструвала, яким чином це відбувається. Тому всі політичні сили повинні це взяти до уваги, коли планують якісь заходи, щоб мимоволі не стати інструментом у руках Кремля. Будь-яка провокація може призвести до того, що головним бенефіціаром вигод від цих подій стане Росія.

Після оприлюднення СБУ запису розмови з’ясувалося, що російськими агентами можуть бути не тільки ті політики, які не приховують своєї проросійської позиції і бажання налагодити стосунки з РФ, помноживши на нуль все те, що відбувалося протягом останніх трьох років. У перехоплених розмовах засвітився і представник фракції "Батьківщина", який забезпечував доступ до Верховної Ради одному з фігурантів скандалу.

Треба зазначити, що в Україні на третю річницю Майдану відбувається активізація російських агентів впливу. Був "план Артеменка" щодо так званого референдуму про передачу Криму в оренду Росії. Тепер перехоплення розмов. Завдання СБУ дати вже не політичну оцінку таким діям політиків і держслужбовців, а й правову і кримінальну. Не можна нехтувати існуванням таких мереж впливу.

Олександр Леонов

Пента

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-