Вінницька ОДА визначила пріоритети роботи на поточний рік

Вінницька ОДА визначила пріоритети роботи на поточний рік

Укрінформ

Вінницька облдержадміністрація підбила підсумки роботи у сферах житлово-комунального господарства, енергетики, інфраструктури, будівельної та оборонної галузей 2016 року та визначилась з пріоритетними напрямками діяльності на рік поточний.

 Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник.

 «Стратегічними пріоритетами, на яких будується робота обласної державної адміністрації визначено шість основних напрямків діяльності, на яких зосередимось у поточному році. Насамперед,  це  забезпечення безпеки життєдіяльності населення області, екологічна безпека довкілля, а також зростання конкурентоспроможності економіки області і залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин. Вони сприятимуть розвитку місцевого самоврядування, децентралізація влади та міжбюджетних відносин, що  дозволить реалізувати плани розвитку соціальної та туристичної сфери області», - повідомив Броварник.

За його словами, минулоріч одним із пріоритетних завдань обласна влада вбачала заході з покращення енергоефективності бюджетних закладів. Зокрема, на ці цілі на Вінниччині використано 155 мільйонів гривень з бюджетів усіх рівнів. 

Протягом 2016 року 48 котелень бюджетних закладів області були переведені на альтернативні види палива. Завдяки цьому було зекономлено 2 млн. метрів кубічних газу або 13,8 млн грн в грошовому еквіваленті. Загалом в області зареєстровано 970 котелень, з них уже переведено на альтернативні види палива – 450.

Посадовець також наголосив, що протягом минулого року в рамках Державної програми надання компенсацій - 20, 35, 40% від суми кредиту залученого на придбання твердопаливного котла, матеріалів або кредитування ОСББ відповідно, в області діяла програма компенсації 8% річних у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження.

«На компенсацію відсоткової ставки з обласного бюджету було використано 4 млн. 717 тис. грн. Скористалися правом на компенсацію 4656 фізичних осіб та 9 ОСББ. На компенсацію тіла кредиту з державного бюджету було виділено суму 149 млн грн для 7726 фізичних осіб та 12 ОСББ області»,- повідомив заступник голови ОДА.

Він також зазначив, що у 2017 році під контролем облдержадміністрації продовжуватиметься робота по виведенню котелень навчальних закладів з підвальних приміщень - всього по області таких налічується 25.

Характеризуючи стан галузі відновлювальної енергетики в області, Василь Броварник повідомив, що протягом 2016 року побудовано 9 нових сонячних станцій : «На кінець 2016 року в області налічувалось 28 сонячних електростанцій (СЕС),їх потужність - 93,5 МВт»

Питання енергонезалежності та розвитку альтернативної енергетики залишається в пріоритеті діяльності обласної влади на 2017 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-