Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Головне зараз – утримати єдність міжнародної коаліції довкола України

Головне зараз – утримати єдність міжнародної коаліції довкола України

Блоги
Укрінформ
Росія в Авдіївці хоче довести недієздатність Мінських угод

Всі події поблизу Авдіївки викликані тим, що Росія сподівається довести недієздатність Мінських угод і намагатиметься запропонувати інший формат переговорів. Зараз Москва почне використовувати іншу тактику – Кремль демонструватиме, що страждають мирні мешканці.

Інформація, яка надходить з-під Авдіївки, говорить про те, що Україна веде бойові дії, не залучаючи свої найближчі резерви. В той час, як проросійські терористичні угрупування змушені кидати в бій навіть кадрових російських військових. Це підтверджує інформація, яка з’являється в російських ЗМІ.

Якщо почитати пабліки російських "яструбів", того ж Гіркіна, то в РФ буйним квітом цвіте "зрада" щодо того, що Кремль дав можливість Украйні стати на ноги, відбудувати армію.

Мінськ-1 і Мінськ-2 були підписані під військовим тиском Росії. Але сьогодні ситуація змінилася, і вже Україна має можливість військовим фактором тиснути на бойовиків. Тому Росія буде тиснути з іншого боку. До речі, це підтвердив її офіційний представник в ООН Віталій Чуркін, який сказав, що треба переходити до політичних інструментів, щоб не допускати військової ескалації на Донбасі.

Тому два роки Мінських угод Україна використала максимально і сьогодні у військовому плані може сама собі дати раду, навіть якщо не буде серйозної підтримки ззовні.

Головне зараз – утримати єдність міжнародної коаліції навколо України. Поки що, незважаючи на всі зміни, які відбуваюся в Європі й США, вдалося утримати тиск на Росію і зберегти єдність в цьому питанні провідних західних країн. Це підтверджує виступ новопризначеного представника США в ООН Ніккі Хейлі, яка різко висловилася щодо Росії. У США, попри всі намагання Росії, існує серйозний консенсус еліт щодо України. Зокрема, Конгрес і Сенат мають спільне бачення, і навіть ведуться розмови про можливість прийняття на законодавчому рівні рішень про Україну.

Олександр Леонов

Пента

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-