Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Провокації хабара – легалізацію. Як погасити кримінальну хвилю?

Провокації хабара – легалізацію. Як погасити кримінальну хвилю?

Блоги
Укрінформ
Для цього потрібні термінові зміни у законодавстві

Вважаю, що для загнуздання кримінальної хвилі потрібні термінові законодавчі зміни:

1) По-перше, треба спростити процедуру застосування табельної зброї та інших засобів впливу приблизно до американських зразків - але лише для обраних правоохоронців різних правоохоронних структур, які пройшли всі необхідні тести і перевірки, а також позначених спеціальними знаками на одязі. 

2). По-друге, треба передбачити неможливість виходу під заставу для підозрюваних у тяжких злочинах, зокрема злочинах проти держави.

3). По-третє, слід збільшити розмір застави за корупційні злочини хоча б до 10 розмірів отриманого хабара або незаконної вигоди. 

4). По-четверте, слід легалізувати провокацію хабара. Громадянин, який викрив і допоміг засудити хабарника, має отримувати після суду з коштів чи майна хабарника втричі-вп’ятеро більше за суму хабара.

5). По-п'яте, час глибоко гуманізувати кримінальну юстицію, зокрема за рахунок скорочення термінів покарання за правопорушення невеликої тяжкості до тижнів і місяців ув’язнення та різко посилити відповідальність за злочини проти особи і держави. Це формуватиме правильну систему цінностей у суспільстві.

Я написав кілька законопроектів про легалізацію провокації хабара, заставу при корупційних злочинах тощо. Якщо в когось із депутатів з'явиться бажання їх реалізувати – подарую.

Олександр Палій

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-