Урочистості на честь пам’яті Героїв Крут

Урочистості на честь пам’яті Героїв Крут

Укрінформ
29 січня 2017 року представник Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Чернігівській області Альберт Черешко взяв участь в  урочистостях на честь пам’яті Героїв Крут, які були організовані за підтримки Чернігівської ОДА.

Багато людей зібралося цього дня, щоб покласти квіти до меморіалу і віддати шану подвигу крутянців, які стали символом жертовності молоді у боротьбі за незалежну Україну.

Хвилиною мовчання згадали юнаків, які протягом останніх років зі студентської лави пішли добровольцями на сьогоднішню російсько-українську війну та не повернулися звідти.

Заупокійну литію за загиблими героями відправив Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря.

На мітингу з нагоди відзначення 99-ї річниці бою під Крутами виступили перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, народний депутат України Олег Ляшко, учасник АТО, боєць батальйону “Січ” Артем Ільченко, голова Чернігівської обласної організації Народного Руху України Микола Череп.

Всі бажаючі мали можливість відвідати екскурсію по Меморіальному комплексу.

Екскурсоводи, співробітники Меморіального комплексу, студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя і представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області представили всім бажаючим музейну експозицію Національного музею Збройних сил України про бій під Крутами в контексті Української революції 1917–1921 років та тематичну виставку, присвячену сучасним Героям України, які захищають нашу Вітчизну від російського агресора.

Як відомо, експозиція та виставка розташовані у вагонах навколо імпровізованого символічного перону Київського залізничного вокзалу, з якого добровольці відправилися боронити країну від загарбників.

Серед відвідувачів музею були і курсанти Чернігівської Академії Державної пенітенціарної служби, делегації матерів загиблих в АТО захисників України, патріотичних громадських організацій і органів влади.

Біля меморіалу Героїв Крут активна молодь Чернігівщини провела флешмоб, створивши тризуб та випустивши сто жовто-синіх кульок, оголосивши акцію “Сто добрих справ до 100-річчя Героїв Крут”, яка фінішує 29 січня 2018 року!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-