Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Святковий торт на позиції нуль у Мар’їнці

Святковий торт на позиції нуль у Мар’їнці

Блоги
Укрінформ
Напевне, найяскравіші спогади та враження з дитинства у кожного з нас, це святкування.

Найтрепетніше, - очікування власного дня народження. Коли разом із друзями чекали на батьків, які урочисто виносили торта, та, поставивши його на столі перед іконою, промовляли теплі слова привітань та молитов.

Для кращих дітей Матері України, воїнів, що в нелюдських умовах, в холоді та під обстрілами захищають батьківську землю, також надзвичайно важливе відчуття родинного тепла, - це надихає, надає сил та сенсу нашій кровопролитній жертві.

Побратим “Дрім”, Яков’юк Юрій із Рівненщини, керівник медичного підрозділу 18-Батальйону УДА (Українська Добровольча Армія) – святкував свій день народження у незвичній, фронтовій обстановці.

Цей вечір закарбується, напевне, у пам’яті не тільки самого іменинника, але і всіх його бойових побратимів, - вони, немов дітлахи навколо святкового стола в дитинстві, зібралися довкола ікони “Богородиця Єднання”, палає свічка… і немов “Полум’я Звитяги” зігріваючи серця присутніх.

˗ Господи, благослови іменника, його родину та ввесь наш Український народ. Прийми нашу боротьбу як жертву, во ім’я торжества Божої правди на нашій землі, - промовляю слова молитви, що лине із наших з воїнами вуст та сердець до Господа під мелодію глухого кавкання мін, та зловісного стрекотання ворожого кулемета.

˗ Господи, тобі як жертву ми приносимо і нашу боротьбу, і наші терпіння й нашу Перемогу. Благослови нас, Господи, - приєднується до молитви капелан “Характерник”, Борисов Олександр, пастор-протестант із Тернополя.

Немов справжні батьки, звертаються до іменинника командири:

˗ Нехай кожне наше святкування сповнює наші серця радістю та наснагою, даючи нам водночас сили наблизити найбільше свято нашої Української нації. Свято, про котре мріяли та проливали свою кров наші діти та прадіди. Це свято торжества Української Ідеї та Української Правди, - звертається до іменинника, тепло обійнявши, Володимир Коваль.

˗ Вітаю друже…, - подаючи торта, коротко та лаконічно, як притаманно справжнім воїнам, вітає іменинника бойовий комбат “Тихий”, але в його голосі – бездонна любов до своїх бійців: там і тепло батька-командира, що цінує кожного із них, і любов фронтового побратима, який завжди готовий підставити своє плече.

˗ Найбільший подарунок нашому воїну, це може бути тільки наша Перемога, - звертаюся до присутніх.

І всі разом даруємо побратиму “Дріму” спільну молитву “Вервиця Перемоги”. А ще приємний подарунок, не тільки імениннику, але й всім присутнім, як культорологічна програма від відомого фронтового документаліста та режисера Сергія Лисенка, перегляд документальних роликів “Добровольці”.

˗ Многая, і благая літа…, - немов рокіт козацьких січових гармат, лунає із грудей козацтва сьогодення.

˗ За Україну, за її Волю, за Честь і Славу….за Народ…- вирвалося із грудей воїнів на завершення! Відлуння відбилося аж від Донбаських териконів. Щоб дати зрозуміти не лише окупантам, але й цілому світові донести, за що ми боремось, і звідки у нас беруться непереможні сили.

З НАМИ БОГ! З НАМИ ПРАВДА! ЗА НАМИ УКРАЇНА!

Микола Мединський (капелан Залізняк)

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-