Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Третя річниця Самооборони. Боротьба триває!

Третя річниця Самооборони. Боротьба триває!

Блоги
Укрінформ
Сьогодні, 1 грудня ми відзначаємо три роки від дня створення Самооборони Майдану.

В ніч з 30 листопада на 1 грудня вирішувалося майбутнє України. Брутальний розгін і побиття студентів силовиками стало сигналом для всіх небайдужих українців. Існувала небезпека повної окупації України, а режим Януковича мав стати всього лиш тимчасовою російською окупаційною адміністрацією. У нас був вибір – знову бути колонією Москви, чи повстати.

На ранок на Михайлівській площі ми голосно закликали: "Київ, вставай!". І Київ повстав, повстала вся Україна і сотні, тисячі українських громадян почали сходитися на Михайлівську. Тоді у промові біля пам'ятника княгині Ольги я сказав: "Сьогодні серце України б'ється тут на Михайлівській площі, сьогодні тут Україна і ми стоїмо на передовій...". Відтоді і досі ми стоїмо на передовій боротьби.

У Михайлівському Золотоверхому монастирі, який став для нас першим прихистком, ми почали формувати з добровольців Самооборону Майдану.

Вже у сформованих колонах ми повернулися на Майдан, щоби всі бачили, українці – нескорені. Злочинному режиму не вдалося нас залякати, ми будемо боротися за Незалежність.

1 грудня ми збудували перші барикади. На барикадах виникали перші сотні Самооборони. Того вечора я зібрав першу нараду обраних на барикадах сотників. Ми почали нашу боротьбу на Михайлівській площі, у стінах Михайлівського монастиря – нашої одвічної твердині і обрали символом Самооборони Майдану – зображення Архистратига Михаїла, – носили його на своїх щитах немов би середньовічні українські лицарі.

Революція Гідності – не закінчилася, як думають багато політиків. Наші барикади, наші намети перемістилися на Схід. Зараз це лінія зіткнення, це фронт війни з екзистенційним, споконвічним ворогом України – імперською Росією.

Тисячі бійців Самооборони Майдану рушили на боротьбу з російським окупантом на дальні барикади на Схід.

У цей день хочу згадати і пом'янути всіх наших соратників, всіх бійців Самооборони Майдану, які віддали своє життя за Незалежність України, за свободу, за гідність всіх українців.

Наша боротьба триває! Ми переможемо!

Андрій Парубій

УП


 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-