Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Батьки Героя? Геть із маршрутки!

Батьки Героя? Геть із маршрутки!

Блоги
Укрінформ
Громадськість вимагає покарання для водія та перевізника за ганебний інцидент по відношенню до батьків Героя у День Гідності та Свободи

Водії сумських маршруток завжди славилися своїм вмінням показувати, хто є головним у керованому ними транспортному засобі, та у якому місці вони бачили передбачені законодавством пільги на проїзд для певних категорій населення.

Однак навіть з огляду на це історія, про яку під час презентації в обласному прес-клубі "Дорожньої карти воїна АТО" розповів директор Інформаційного центру учасників антитерористичної операції Вадим Дубодєлов, виглядає дикою.

Вона трапилася з батьками загиблого в АТО бійця спецпідрозділу СБУ "Альфа", Героя України Олександра Аніщенка, який став першою втратою для Сум на буремному Донбасі.

Заходячи до маршрутки, вони показали посвідчення, які дають їм право на безкоштовний проїзд. Однак водій навідріз відмовився везти двох пасажирів-пільговиків, вимагаючи щоб один із батьків покинув транспортний засіб. Хоча чинне законодавство не дозволяло йому цього робити. І коли люди похилого віку почали апелювати з цього приводу, водій вилаявся, говорячи, що він би "сам розстріляв і батьків Аніщенка, і Президента", через якого, мовляв, він змушений возити пільговиків.

Драматургія цієї історії підсилилася тим, що сталося це у День Гідності та Свободи, коли батьки Героя їхали на захід, організований для родин полеглих на Донбасі сумчан. Хоч і в інший день вона б здавалася не менш гидкою.

За словами Вадима Дубодєлова, батьки запам'ятали номер автомобіля. Коли ж вдалося зв'язатися з власником маршрутки, той повідомив, що авто з таким номером у нього немає. Хоча, говорить директор Інформаційного центру, помилки бути не може, адже мама Олександра Аніщенка пише вірші, й у неї чудова пам'ять.

"Це випадок, який ставить діагноз усьому нашому соціуму. Нетолерантність суспільства, неготовність його адекватно сприймати дійсність - це одні з причин, що не сприяють налагодженню миру в країні", - наголосив Вадим Дубодєлов.

І з ним важко не погодитись. Сьогодні у Сумах є 43 родини воїнів, загиблих в АТО, по області таких - 130. Невже перевізники збідніють на якісь 10-20 гривень, коли будуть возити людей, які втратили своїх синів, зокрема, і задля мирного життя власників і водіїв маршруток, безкоштовно? Тим більше, що це, якщо навіть відкинути моральні аспекти, передбачено законодавством.

Члени сумських організацій, які опікуються сім'ями загиблих воїнів АТО, не збираються спускати цю історію "на гальмах". Вони вимагатимуть покарання для водія та перевізника, у якого, на переконання активістів, міська влада має забрати маршрут і оголосити на нього новий конкурс. 

Сергій Ханін, Суми.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-