Вінничани будуватимуть Подільський аграрний шлях

Вінничани будуватимуть Подільський аграрний шлях

Укрінформ
Пожвавити вантажне сполучення із Вінниччини в сторону портів та прикордонних переходів планують за рахунок розбудови Подільського аграрного шляху. Загальна довжина маршруту близько 240 кілометрів.

Подробиці обговорювались під час робочої зустрічі голови Вінницької обласної Ради Анатолія Олійника і голів Кодимської районної ради Геннадієм Гладеньким та Кодимської райдержадміністрації Одеської області Вадимом Козачком, передає Укрінформ.  

«Поділля має великий транзитний потенціал в напрямках Молдови, Румунії та Західної Європи, а катастрофічний стан доріг в регіоні зводить до нуля можливість використання транзитного потенціалу країни в південному та південно-західному напрямках. Основна ідея Подільського аграрного шляху – оптимальне використання автодоріг Вінниччини та Одещини, через розбудову інфраструктури та підтримання в належному стані міжобласних доріг», - інформував А. Олійник.

Кодимський район прилягає до Вінницької області, це найпівнічніша частина Одещини, яка межує з двома районами Вінниччини – Піщанським та Чечельницьким. За проектом будівництва, який представили очільники району, Подільський аграрний шлях проходить уздовж залізниці Київ-Одеса, що сприятиме підвозу матеріалів для ремонту доріг, а в подальшому – і ширшому використанню залізниці для вантажних перевезень.

Під час зустрічі керівники також обговорили поточний стан розвитку аграрних регіонів, зокрема, Вінниччини, Хмельниччини, Чернівеччини та Одещини, які, експортуючи свою продукцію, практично не використовують автодоріг Вінниччини та Одещини.

«Щоб реалізувати запропонований проект необхідно провести капітальний ремонт доріг існуючої однополосної дороги, яка сполучає райцентри Піщанку та Чечельник Вінницької області з містом Роздільна Одеської області. Маршрут пролягає вздовж західної частини Одеської області від міста Кодима до міста Роздільна – траса Одеса-Кишинів. Поруч знаходиться прикордонний перехід Кучурган», - констатували лобісти проекту.

Вони переконували у значному економічному зиску та вирішенні низки соціальних аспектів і користі для населення Подільського регіону, які можна буде отримати в результаті побудови аграрного шляху.

Пропозиції співпраці по реалізації проекту представники влади пообіцяли скерувати до Вінницької обласної Ради та Вінницької облдержадміністрації на доопрацювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-