Держкіно та Фонд Янковського представили українське кіно на кінофестивалі «Темні ночі» в Таллінні

Держкіно та Фонд Янковського представили українське кіно на кінофестивалі «Темні ночі» в Таллінні

Укрінформ
У неділю, 20 листопада на ХХ міжнародному кінофестивалі Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF) Держкіно України, Фонд Янковського і ГО «Ініціатива заради майбутнього» вперше в історії організували і провели ряд подій, об'єднаних загальною назвою «Український фокус».

В рамках Industry @ Tallinn & Baltic Event 2016, пройшла презентація кінопроектів в секції International Works In Progress, куди було відібрано 14 найбільш перспективних кінопроектів з усього світу, які перебувають у провадженні. Серед них були представлені три українських повнометражних фільми, створених за підтримки Держкіно України: «Коли падають дерева», режисера Марисі Нікітюк; «Бобот», режисера Максима Ксьонди і «Ізі», режисера Андреа Маньяні. В результаті фільм «Ізі» отримав заслужену нагороду журі.

Голова Державного агентства з питань кіно України Пилип Іллєнко провів презентацію «Ukraine - Your New Co-Production Partner», в якій розповів про стан кіногалузі країни та переваги зйомок на території України для зарубіжних кінематографістів, відповівши на запитання представників зацікавлених компаній. Продовжилася українська тема спеціальним показом документального фільму відомого кінорежисера Віталія Манського «Рідні», створеного в копродукції України, Естонії, Латвії та Німеччини.

Український день в Таллінні завершився в залі «Sirius» фестивального готелю Nordic Forum масштабним прийомом на честь українського кінематографа, організованим Фондом Ігоря Янковського і ГО «Ініціатива заради майбутнього» за підтримки Держкіно України. Вечірній прийом, в залі декорованому в кольори українського прапора, зібрав представників десятків країн, які прибули до Естонії на найбільший кінофестиваль. Інтерес до України виявився настільки високий, що гостей прибуло вдвічі більше, ніж планували організатори. Серед гостей, яких зібрав український прийом, були директори і відбірники міжнародних кінофестивалів, кінопродюсери, дистриб'ютори, режисери, актори, телеведучі, оператори і журналісти.

«Таке широке представлення України на Талліннському міжнародному кінофестивалі приверне увагу найбільших гравців кіноіндустрії. В цьому і полягає наше завдання - показувати за кордоном величезний потенціал України в галузі кіно, залучати в нашу країну нові інвестиції в кінобізнес. Саме на таких зустрічах і приймаються рішення про спільну роботу, народжуються кінопроекти, які потім знімаються в копродукції з іншими країнами. Для нас дуже важливо зробити цей процес системним, щоб Україна не випадала зі світової кіноорбіти. Ось чому ми послідовно займаємося просуванням нашої країни на міжнародних кінофестивалях, - зазначив меценат Ігор Янковський.

«Для України стратегічно важливо представляти вітчизняне кіно на кіноринку Industry @ Tallinn & Baltic Event цього фестивалю, адже Tallinn Black Nights Film Festival - це єдиний кінофестиваль категорії« А »в Північній Європі і сюди з'їжджаються представники найбільших кінокомпаній світу. Це допоможе залучити додатково десятки мільйонів доларів в країну. Тому я вдячний Фонду Ігоря Янковського, який допоміг нам організувати комплексне уявлення України на цьому кінофестивалі», - заявив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Меценат Ігор Янковський протягом декількох років послідовно просуває в світі молоде українське кіно. Завдяки цій підтримці українські делегації отримують можливість взяти участь в роботі найбільших міжнародних кінофестивалів - у Каннах, Берліні, Карлових Варах.

Якщо вас цікавить додаткова інформація про партнерські проекти Громадської організації "Ініціатива в ім'я майбутнього", будь ласка, звертайтеся до Інформаційній службі:

Тел .: +380 44 459 0304;

Факс: +380 44 459 0305;

E-mail: office@iff-charity.org

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО"

БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх

вул. Амосова, 12, м Київ, 03680, Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-