“Дорожню карту” для атовців представили у Рівному

“Дорожню карту” для атовців представили у Рівному

Укрінформ
Інформаційний посібник про права, обов’язки та соціальні гарантії учасників АТО презентували у Рівному  представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Рівненській області Іван Тижук спільно з представником громадської організації “Юридична Сотня” Олексієм Кушнєром.

Захід відбувся 16 листопада 2016 року у приміщенні  Рівненської обласної  державної  адміністрації  за адресою: м. Рівне, вул. Майдан Просвіти ,1.

Як відмітив Іван Тижук, у цій збірці компактно зібрані і у доступній формі викладені нормативні документи щодо прав та соціальних гарантій, що стосуються військовослужбовців, ветеранів війни на сході країни, а представлені у графічній формі покрокові інструкції допомагають їм не лише дізнатися про власні права, але й добитися їх реалізації та захисту.

“Пам’ятка учасникам АТО” розроблена ГО “Юридична Сотня”, втім фактично є результатом спільної роботи громадських організацій і органів влади, так як у підготовці збірці брали участь і фахівці Міноборони, Мінсоцполітики,  Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального Штабу Збройних Сил України.

Олексій Кушнєр наголосив, що брошура в електронному вигляді знаходиться на сайтах “Юридичної Сотні” та Служби і буде постійно оновлюватися. Він додав, що в ній  розміщені роз’яснення та юридичні аспекти призову, служби за контрактом, трудових прав, грошового забезпечення та порядку ротації. Крім того, викладені питання медичного забезпечення, надання статусу УБД, інваліда війни, пільг, пенсій, а також наведено корисні контакти.

Презентація інформаційного посібника проводилася у рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань соціального захисту та надання пільг учасникам АТО та спрямована на підвищення рівня обізнаності ветеранів, військовослужбовців про свої права.

Про захід дивиться на сайті Рівненської ОДА.

З перебігом презентації можна ознайомитись на сайті телеканалу РТБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-