Сумська облрада просить  державу  не допустити зриву мільярдного контракту

Сумська облрада просить державу не допустити зриву мільярдного контракту

Укрінформ
Депутати Сумської обласної ради направили листа на ім’я Президента України та Прем’єр-міністра, у якому просять керівництво держави сприяння у недопущенні зриву договорів між найбільшим бюджетоутворюючим підприємством регіону ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» та ПАТ «Укртрансгаз».

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

 «Одне з найбільших сумських підприємств запланувало укласти три договори з ПАТ «Укртрансгаз» на загальну суму близько 5,2 млрд  грн на реконструкцію трьох компресорних станцій вітчизняної ГТС. 8 листопада 2016 року ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» взяло участь у торгах на закупівлю робіт із реконструкції компресорних станцій «Задніпровська» та «Ананьїв», оголошених ПАТ «Укртрансгаз» через систему державних закупівель Prozorro на загальну суму 2,8 млрд  грн. За результатами торгів пропозиції підприємства було визнано найкращими. Наразі триває процедура визначення переможця торгів, узгодження умов договорів з НАК «Нафтогаз України». І вже до кінця листопада підприємство повинно отримати перші замовлення.

Проте є загроза того, що результати проведених торгів можуть бути скасовані через непорозуміння між НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укртрансгаз», а заручниками цієї ситуації опиняться підприємство, його працівники та Сумська область в цілому», - йдеться у листі.

 Як зазначають депутати, Сумська обласна рада у 2014 році, та двічі – у березні та серпні поточного року розглядала і прийняла рішення про звернення за державною підтримкою підприємства та його багатотисячного колективу робітників шляхом залучення до виконання державних замовлень.

 Тож тепер депутати звертаються до керівників держави з проханням сприяти прийняттю об’єктивного і прозорого рішення та не допустити зриву закупівель.

 В свою чергу, зазначають вони,  депутатський корпус обласної ради готовий усіма дозволеними законодавством заходами сприяти у вирішенні цього вкрай важливого для області питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-