Вінниця приймає  ІІІ Шведсько-український форум з енергоефективності й чистих технологій

Вінниця приймає ІІІ Шведсько-український форум з енергоефективності й чистих технологій

Укрінформ
У Вінниці в п’ятницю розпочав роботу ІІІ Шведсько-український форум з енергоефективності й чистих технологій. Участь у зібранні бере посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це втретє Швеція організовує форум з чистих технологій. Організація цього форуму у Вінниці дала нам можливість знову відвідати місто, ми переконалися, що тут існує зацікавлення в інноваційних рішеннях у сфері чистих технологій. Це бізнес-форум, звичайно, але й можливість торкнутися таких важливих речей, як чиста вода, чисте повітря, як поводитися з різними типами відходів і як ми можемо перетворити їх на ресурси, а не на проблеми. У Швеції ці питання дуже важливі, їм приділяється багато уваги останнім часом. І це означає, що в нас є велика кількість компаній в країні, які відповідають високим вимогам уряду регіонів, простих людей, міст щодо відповідності стандартам технології. Це призвело до розвитку інноваційних технологій і деякі з них будуть сьогодні представлені», - повідомив на відкритті форуму посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

Форум з енергоефективності організований посольством Швеції в Україні і Шведською торговою та інвестиційною радою у партнерстві з Вінницькою міською радою та Північною екологічною фінансовою корпорацією (Nefco). Участь у ньому беруть керівники органів місцевого самоврядування і комунальних підприємств з усієї України, представники шведських компаній, міжнародних фінансових організацій, що надають фінансування на реалізацію проектів з енергоефективності й охорони довкілля (ЄБРР, Е5Р, Світовий банк, Nefco), представники приватного бізнесу, експерти і науковці.

В рамках панельних дискусій під час зібрання обговорюватимуться  нагальні потреби міст України у сферах вдосконалення енергоефективності, водоочистки та дотримання екологічних стандартів. Також будуть представлені шведські технології і рішення у сфері енергетики й охорони навколишнього середовища, а також доступні можливості реалізації за кошти міжнародних фінансових інституцій проектів у сфері енергоефективності і захисту довкілля.

Власні досягнення у галузі енергоефективності представить  Вінницька міська рада, позаяк місто має великий досвід впровадження проектів у сфері енергоефективності й охорони довкілля у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями й іноземними партнерами. Багато проектів, успішно реалізованих у Вінниці, є унікальними, ефективними й актуальними для інших міст України. 

«Ми сьогодні у рамках держави, місцевого самоврядування рухаємося в напрямку енергоефективності та енергозбереження. Це стосується не тільки дій влади на місцях, - це оселі, це бізнес, це промисловість. І тому так потрібно звертати увагу на енергозбереження, новітні технології. І якщо говорити про Вінницю, то ми розпочали цю роботу ще 5 років тому, коли приєдналися до Угоди мерів. Ми взяли на себе зобов’язання на 20% зекономити використання енергоресурсів, зокрема, газу тощо. Далі ми підписали меморандум вже з Швейцарською Конфедерацією і почали працювати комплексно з точки зору сталого енергетичного розвитку», - сказав у вітальному слові до учасників форуму Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, місто ефективно реалізує прийнятий міськрадою стратегічний документ  з розвитку міста – «План дій зі сталого енергетичного розвитку м. Вінниця до 2020 року». У ньому затверджені конкретні кроки щодо розвитку міського господарства: реконструкції систем теплопостачання, водопостачання й водовідведення, удосконалення системи поводження з відходами, заходи з розвитку міського транспорту, вуличного освітлення, реновація будівель бюджетної сфери тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-