Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Побачили заручників уперше за 1,5 року. Ключова ж мета - їх звільнення

Побачили заручників уперше за 1,5 року. Ключова ж мета - їх звільнення

Блоги
Укрінформ
Українська сторона закликала ОРДЛО надати коректну інформацію про утримуваних

Координатор ОБСЄ Тоні Фріш розповів гуманітарній підгрупі (сьогодні там працювали також В.Медведчук і експерти СБУ Ю.Тандит і Ю.Кочанов) деталі своїх відвідин окупованих територій і тюрем, де утримують наших заручників. Він зміг передати бранцям листи від рідних і проінспектував умови утримання. Це була перша за півтора року можливість побачити хлопців, ми дуже довго цього добивалися... Але, звичайно, наша ключова мета - не відвідини, а звільнення. 

На гуманітарній підгрупі українська сторона закликала ОРДЛО надати коректну інформацію про утримуваних і ми зробили конкретні, компромісні пропозиції задля звільнення заручників. Пройшлися по певних конкретних випадках незаконних утримань, висловили занепокоєння, що останніми тижнями значно збільшилась кількість випадків незаконних затримань на окупованих територіях. Привели всі відомі нам випадки таких незаконних затримань. 

Це все, що я можу сказати на сьогодні - заради результату деталей більше не буде. Працюємо. Все непросто. 

З конкретики - українська сторона підтримує ініціативи ОБСЄ і МКЧХ, які найближчим часом долучаться до проекту відбудови моста поблизу Станиці Луганської. Це дуже важливо для цивільного населення. І ми сприятимемо якнайшвидшій реконструкції моста. Україна наполягає на відкритті КПВВ "Золоте" і закликає ОБСЄ та РФ сприяти в тому, щоб ОРЛО відмовилася від всіх надуманих приводів, під якими блокує відкриття КПВВ. Ми наполягаємо, що цей пункт має працювати вже зараз, що розвантажить роботу інших пунктів.

Ірина Геращенко
FB


 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-