Фонд Янковського спільно з Держкіно України відкрили Дні українського кіно в Будапешті

Фонд Янковського спільно з Держкіно України відкрили Дні українського кіно в Будапешті

Укрінформ
6 листопада 2016 року в центральному кінотеатрі Будапешта «Uránia National Film Theatre» відбулася церемонія відкриття Днів українського кіно в Будапешті, присвячених 25-й річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Угорщиною.

«Дні українського кіно» в Будапешті організували і представили Ігор Янковський, засновник Благодійного Фонду та Громадської організації «Ініціатива заради майбутнього», глава Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, посол України в Угорщині Любов Непоп.

Кінотеатр столиці Угорщини - «Uránia National Film Theatre» прийняв понад 500 глядачів.

«Сьогоднішня подія довела, що Україні є чим пишатися. Приємно, що на український фільм прийшло стільки угорської публіки. Це і є наша мета - зробити так, щоб про Україну дізнавалися не тільки із зведень політичних новин про війну, боротьбі з корупцією тощо, а через культуру, мистецтво, досягнення наших талановитих людей. Тому ми і далі будемо знайомити світ з нашою країною шляхом культурної дипломатії », - зазначив засновник благодійного Фонду та ГО« Ініціатива заради майбутнього »Ігор Янковський.

Всі картини в Угорщині представлятимуть їхні режисери, які прибули в Будапешт завдяки підтримці Ігоря Янковського, серед них: «Гніздо горлиці» (реж. Тарас Ткаченко); «Тепер я буду любити тебе» (реж. Роман Ширман); «Моя бабуся Фанні Каплан» (реж. Олена Дем'яненко); документальна стрічка «Українські шерифи» (реж. Роман Бондарчук), яка висунута від України на нагороду «Оскар». Відреставрований кіно-шедевр Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» представить його син - Пилип Іллєнко.

«Зараз українське кіно на підйомі. І це відбувається, в тому числі і завдяки тому, що, незважаючи на важкі економічні умови і війну на Сході нашої країни, держава знаходить кошти для підтримки вітчизняного кінематографа. Більш того, в наступному році ми плануємо розширити фінансування вітчизняного кінематографа, а це означає, що нас чекає багато нових цікавих українських фільмів », - підкреслив глава Держкіно України Пилип Іллєнко.

Режисери і гості в неформальній обстановці змогли поспілкуватися на тему подальшого розвитку вітчизняної кіноіндустрії, а також реалізувати перспективи співпраці українських режисерів і продюсерів з європейськими колегами.

Варто відзначити, що за останні роки Ігор Янковський розширив свою програму підтримки молодого українського кіно. Проводяться урочисті українські прийоми на міжнародних кінофестивалях - в Каннах, Берліні, в Карлових Варах, в листопаді планується участь в Міжнародному Талліннському кінофестивалі «Темні ночі».

Громадська організація «Ініціатива заради майбутнього» надає молодим кінематографістам гранти для поїздки та участі в міжнародних кінофестивалях.

Якщо вас цікавить додаткова інформація про партнерські проекти Громадської організації "Ініціатива заради майбутнього", будь ласка, звертайтеся до Інформаційній службі:

Тел.:            +380 44 459 0304;

Факс:          +380 44 459 0305; 

E-mail: office@iff-charity.org

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ  "ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ  МАЙБУТНЬОГО"

БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх

вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-