Розетка: можливості бюджетних планшетів виросли

Розетка: можливості бюджетних планшетів виросли

Укрінформ

На ринку планшетів одними з найбільш затребуваних залишаються моделі з не надто високою вартістю. В інтернет-магазині «Розетка» відзначають, що можливості планшетів бюджетної цінової категорії значно зросли. Фахівці порталу розповіли про те, що являють собою сучасні планшетні пристрої вартістю до 100 доларів.

Основний асортимент бюджетних планшетів становлять лаконічні моделі, призначені для виконання базових задач. Головне, чого очікує від них користувач, — стабільна, доволі швидка робота, зручне і просте управління.

Ще недавно «бюджетність» цього класу техніки майже автоматично передбачала некомфортну роботу. Як мінімум — «підвисання» програм, проблеми з багатозадачністю, не дуже гарний екран. Однак нові моделі, оснащені сучасною апаратною начинкою, виглядають більш гідно. Деякі підходять для запуску 3D-ігор, нехай і не на максимальних налаштуваннях.

Більшість недорогих моделей оснащено найменш потужною на поточний момент апаратною платформою, але завдяки прогресу цей нижній рівень продуктивності поступово зростає. Найбільш скромний варіант комплектації сучасної моделі включає двоядерний процесор. Більш поширені пристрої на основі чотирьох ядерного процесора з частотою від 1,2 до 1,5 ГГц, переважають SoC з архітектурою ARM. Найбільш відомі представники цього сімейства — процесори від MediaTek, альтернативою їм є SoC від Intel на базі архітектури x86. Платформи, які використовуються в нових пристроях, зазвичай відрізняються оптимізованим енергоспоживанням.

Кількість оперативної пам'яті у недорогих планшетних пристроїв зазвичай обмежена. Кількість внутрішньої пам'яті в цій ціновій категорії також є невеликою — 8-16 ГБ. Але це не настільки критично, оскільки її можна доповнити карткою microSD.

Якість екрану свіжих моделей також не розчаровує. Для демократичного цінового сегмента характерні дисплеї з матрицями типу IPS, TN або MVA. Розподільна здатність більшості пристроїв є не надто високою, але достатньою для того, щоб зображення було чітким, без пікселізації.

Багато апаратів підтримують «додаткові» технології. Наприклад, Miracast, яка забезпечує передачу зображення на великий екран. Ця функція дозволяє, наприклад, транслювати фото або відео з планшетного пристрою на телевізор. А підтримка OTG дозволить підключати різне обладнання, від флешки до клавіатури.

В інтернет-магазині «Розетка» представлено широкий асортимент бюджетних планшетів, який дозволяє знайти підходяще співвідношення ціни і продуктивності. Кожен товар тут супроводжується описом властивостей і характеристик, а також детальними фотографіями. Для вибору між декількома моделями передбачена зручна система порівняння. Для багатьох товарів діють вигідні знижки та акції.

Повний текст статті доступний на B2Blogger.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-