Питання комплексної реабілітації учасників АТО розглядали науковці-психологи

Питання комплексної реабілітації учасників АТО розглядали науковці-психологи

Укрінформ

Нещодавно у Харкові на базі Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності НТУ “Харківський політехнічний інститут” відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: “Комплексна реабілітація учасників антитерористичної операції, що мають функціональні обмеження: міждисциплінарні аспекти”.

В роботі конференції взяли участь науковці, медичні працівники, психологи, волонтери з Києва, Дніпра, Харкова, Чернігова.

З доповіддю “Напрямки комплексної психосоматичної реабілітації учасників АТО, що мають функціональні обмеження: проблеми та досягнення” виступила Лисенко Н. А., доктор медичних наук, професор, заступник директора інституту прикладної кріології м. Харкова.

Учасники конференції взяли участь в обговоренні питань:

  • проблеми та перспективи медичної та медико-соціальної реабілітації ветеранів АТО, що живуть з інвалідністю;
  • психологічні та соціально-психологічні аспекти повернення до мирного життя комбатантів з обмеженими фізичними можливостями;
  • досвід успішних програм комплексної реабілітації та супроводу учасників бойових дій, що живуть з інвалідністю.

Всі присутні мали можливість ознайомитись з досвідом роботи інституту протезування в галузі протезування ветеранів війни, ознайомитись з інженерними особливостями протезування та обслуговування протезів.

На другий день учасники конференції відвідали ТОВ «Інститут прикладної кріології», де були представлені передові технології та методики реабілітації учасників бойових дій.

Під час конференції відбулась зустріч з ветеранами АТО Харківської області в Музеї-діорамі воїнів інтернаціоналістів м. Харкова.

Всі присутні відмітили те, що реабілітація інвалідів війни – це комплексний багатопрофільний процес, який направлений на відновлення здібностей людей з інвалідністю до побутової,  суспільної та професійної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-